Новини DESPRO

11:17 | 13.11.2013

Презентація інфографічного відеофільму «ЧАС РОБИТИ ВЕЛИКІ ЗМІНИ: ПРО РЕФОРМУ, ЯКУ БОЯТЬСЯ І БЕЗ ЯКОЇ НІЯК!»

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та Інститут громадянського суспільства презентували відеофільм, виконаний у техніці мальованої інфографіки «Час робити великі зміни: про реформу, яку бояться і без якої ніяк!». Презентація відбулась 13 листопада 2013 року в інформаційному агентстві «Укрінформ».
_DSC6788.JPG
Про реформу місцевого самоврядування в Україні говорять дуже багато і давно. У програмах політичних партій та кандидатів у Президенти України завжди присутні ідеї щодо необхідності реформи і децентралізації влади. В Україні вже ухвалювали та скасовували раніше прийняті документи щодо концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, знову і знову розпочинаючи черговий етап розробки проекту реформи та його народного обговорення. Упродовж 2013 року відбувалось чергове обговорення реформи. Але не завжди зміст обговорення є коректним та правильним. Складність даної теми часто породжує нерозуміння причин та способу проведення реформи, яке має місце і серед тих, хто представляє її.

Для інформування широкої громадськості про причини, що спонукають Україну до реформи, та про її сутність Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та Інститут громадянського суспільства створили відеофільм, виконаний у техніці мальованої інфографіки. Відео складається із трьох частин: «Чому?» – де пояснюється необхідність реформи; «Як?» – де мова йде про зміст реформи, і яким чином вона має бути реалізована; «Міфи» – де розвіюються основні міфи щодо реформи.

«Ми створили цей відеофільм, аби продемонструвати людям у доступній формі, чому потрібна реформа, який її зміст і логіка проведення. У нашому виконанні можна побачити, що це не так складно і не так страшно, як про це говорять. Ця реформа – наш шанс отримати ефективну владу та стати ближчими до розвинутих європейських країн. Криза просто так не проходить, для її розв’язання потрібні реформи. Ми переконані, що реформа відбудеться, це лише питання часу», – наголосив автор відеофільму, директор Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук.
  
 «Сприяння процесу впровадження реформи місцевого самоврядування в Україні – основне завдання проекту DESPRO. Звичайно, тема непроста. Тому ми покладаємо великі надії на те, що ця інфографіка стане доброю основою для розуміння людьми основних питань щодо реформи. Хотілося б, щоб словосполучення «реформа місцевого самоврядування» наповнилось реальним змістом у свідомості громадян», – зазначила керівник Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в України» DESPRO Оксана Гарнець. За її словами, формат відео якнайкраще демонструє сутність питання, адже візуальні образи допомагають людині краще зрозуміти та запам’ятати матеріал.

Відеофільм планується розмістити на сайтах в Інтернеті та запропонувати для показу різним телевізійним каналам.



Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~pUxU7