Новини DESPRO

12:02 | 03.06.2014

200 представників місцевого самоврядування Полтавської, Сумської та Харківської областей взяли участь в інформаційній сесії «Реформи з децентралізації»

Захід, організований Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO у співпраці з Асоціацією малих міст України та Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, відбувся у м. Полтава 3 червня 2014 року. Серед учасників були сільські голови, мери малих міст, голови районних рад. 

На початку сесії, присвяченої нещодавньому ухваленню Урядом Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні, з боку учасників відчувалося сильне протистояння реформам. Причиною цьому була недостатня обізнаність представників місцевого самоврядування, більшість з них «щось читали в Інтернеті», проте мало хто з них читав хоча б текст самої Концепції. Тож упродовж дня тривала активна та часом навіть запальна дискусія із тренерами – ідеологами реформ з децентралізації. Серед них були Анатолій Ткачук (Директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, радник віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана), Юрій Ганущак (директор Інституту територіального розвитку та ідеолог реформи територіальної організації влади), Ігор Абрам’юк (експерт проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» у напрямі зміцнення інституційної спроможності та кращих практик місцевого самоврядування). 

Учасникам інформаційної сесії був представлений фільм «Про децентралізацію та федералізацію», виконаний у техніці мальованої інфографіки. 



Проект DESPRO і надалі продовжуватиме роботу з підвищення обізнаності представників місцевого самоврядування у секторі реформ з децентралізації.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~gxjU9