Новини DESPRO

12:07 | 04.06.2014

Більше 70 працівників ЗМІ взяли участь у тренінгу, присвяченому реформам з децентралізації

4 червня у м. Полтава відбувся тренінг для представників ЗМІ Полтавської, Сумської та Харківської областей  «Реформи з децентралізації в медіа», організований Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO у співпраці з Асоціацією малих міст України та Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад.

Захід був присвячений нещодавньому ухваленню Урядом Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. 

Більше 70 працівників ЗМІ отримали детальне роз’яснення щодо сутності Концепції. Вони мали нагоду спілкуватися з авторами як самої Концепції, так і реформ з децентралізації в цілому. Анатолій Ткачук (Директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, радник віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана) розвіяв основні міфи, пов’язані з реформою, розповів про сутність та очікувані результати та закликав «четверту владу» бути пильними, уважними та відповідальними, висвітлюючи такі важливі для країни перетворення.
 
Також серед тренерів були такі знані експерти як Юрій Ганущак, директор Інституту територіального розвитку та ідеолог реформи територіальної організації влади, Ігор Абрам’юк, експерт проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» у напрямі зміцнення інституційної спроможності та кращих практик місцевого самоврядування. 
DSC_5485.JPG

Практичний аспект тренінгу «Журналістська майстерня» висвітлював журналіст, ведучий політичного ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV Андрій Куликов. Міський голова м. Українка Павло Козирєв взяв участь у практичній частині. Він провів прес-конференцію для журналістів, після якої тренери розбирали помилки як представників ЗМІ, так і доповідача. Журналістська майстерня пройшла жваво та корисно для всіх учасників. 
  DSC_5506.JPG
Учасникам інформаційної сесії був представлений фільм «Про децентралізацію та федералізацію», виконаний у техніці мальованої інфографіки.


Проект DESPRO у найближчому майбутньому планує серію подібних тренінгів по всій країні. «Ми і надалі продовжуватимемо роботу з підвищення обізнаності представників ЗМІ  у секторі реформ з децентралізації», - зазначила керівник проекту Оксана Гарнець.    


   Довідка: 
1 квітня 2014 року Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. Основна ідея Концепції – децентралізація влади в країні і суттєве розширення повноважень територіальних громад. Адже саме на рівні громад можливо максимально забезпечити надання якісних та доступних адміністративних, соціальних та інших послуг, становлення інститутів демократії, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, узгодження інтересів держави та територіальних громад. Концепція передбачає, що у 2014 році повинні бути розроблені і прийняті всі необхідні законодавчі зміни, які дозволять вже з наступного року розпочати практичне втілення реформ з децентралізації влади. 

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~3eR0x