Новини DESPRO

18:12 | 20.11.2014

З перших вуст: журналісти Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей зустрілися з архітекторами реформ з децентралізації

Зустріч архітекторів реформ з децентралізації в Україні з журналістами Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької області відбулась 20 листопада 2014 р. у форматі чергового тренінгу, організованого проектом DESPRO  у м. Кам’янець-Подільському.  
DSC_6187.JPG
Із вступним словом до учасників тренінгу звернулася експерт проекту DESPRO з підтримки національної політики Марина Бриль. «Саме журналісти мають інформувати населення про реформи у країні. Для того, щоб ці реформи висвітлювалися правильно, ми запросили провідних експертів. Бажаємо набути максимум знань за цей час», - зазначила вона. 

Радник віце-прем’єр міністра та директор Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук та директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак упродовж дня спілкувалися із представниками ЗМІ, роз’яснюючи основні моменти реформи місцевого самоврядування, адмінтерустрою, розвінчуючи міфи та відповідаючи на численні запитання аудиторії. 
DSC_6188.JPG
Під час кульмінації дискусії, під песимістичні вигуки аудиторії «Менталітет наш не змінити!», Анатолій Ткачук наголосив: «Ментальність змінюється довго, і саме реформи змінюють ментальність!».

Модератор заходу Кирило Лукеренко, головний редактор «Громадське радіо», окреслив практичне завдання дня – стінівка, репортаж тощо, в залежності від журналістського фаху. «Практичне завдання кожна з чотирьох груп представить наприкінці тренінгу, воно сприятиме закріпленню набутих вами знань та продемонструє рівень розуміння вами інформації», - сказав модератор. Наприкінці тренінгу всі чотири групи журналістів презентували свої завдання. Анатолій Ткачук, коментуючи рівень сприйняття журналістами матеріалу, сказав: "Поки що рівненьські учасники тренінгу були найбільш підготовленими. Тепер ви стали в один рядок з кращими". 
DSC_6232.JPG
Подібні тренінги для медіа, організовані проектом DESPRO, вже пройшли для Київської, Полтавської, Харківської, Сумської, Рівненської, Житомирської, Волинської областей. Таким чином, серія тренінгів, започаткована DESPRO, охопить всю Україну. 

Захід пройшов на підтримку урядової ініціативи «Децентралізація влади». 

lg.PNG
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~5CAlW