Новини DESPRO

11:27 | 27.11.2014

У Львові стартував Міжнародний економічний форум за підтримки проекту DESPRO


XIV Міжнародний Економічний Форум стартував у Львові. Як зазначили під час відкриття організатори заходу, ключовими темами цьогорічного форуму стануть децентралізація і реформа регіональної влади, а також вплив підписання Угоди про Асоціацію з ЄС на розвиток бізнесу. Серед доповідачів – керівник проекту DESPRO п. Оксана Гарнець. 
picture.jpg

Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка зауважив, що ми живемо в умовах війни, і це впливає на всі процеси, які відбуваються в країні. Водночас, навіть в таких умовах, на його думку, ми повинні думати, якою наша краіна буде завтра. 

Заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний зазначив, що львівський форум відбувається в день, коли розпочинає роботу новообрана Верховна Рада. Він висловив сподівання, що зміни в країні проведуть нас до того, що Україна стане однією з найбільш привабливих країн для інвестування.

Голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик зазначив, що під час цьогорічного економічного форуму не будуть представлені інвестиційні проекти, та попри це, інвестиційний потенціал Львівщини є одним з найкращих в країні. Водночас, на думку Качмарика, захід має дати новому парламенту месиджі, які показали б йому напрямки реформування місцевого самоврядування. 

«Діалоги, що ми плануємо продовжувати із залученням представників влади і місцевого самоврядування, матимуть ефект зближення усіх гравців реформ і таким чином позитивно впливатимуть на просування реформ у цілому. Всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування мають дійсно стати носіями та  рушійною силою реформ», – зазначила Оксана Гарнець у своєму виступі. 
picture (1).jpg
Цьогорічний Міжнародний економічний форум буде присвячений обговоренню двох надважливих тем для розвитку України: децентралізації та реформи державної регіональної політики, а також Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – як шансу змінити нашу країну.

ХІV Міжнародний Економічний Форум відбувається за підтримки Львівської обласної державної адміністрації,  Львівської обласної ради, Львівської міської ради, а також Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та Програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~aLM2o