Новини DESPRO

17:38 | 06.02.2015

Відбулась перша національна Наглядова рада проекту DESPRO

05 лютого 2015 р. відбулось перше засідання національної Наглядової ради щодо впровадження Швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO.

1.jpg

Очолили засідання Негода В.А., Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України - керівник апарату, та Гуідо Бельтрані, Керівник Швейцарського бюро співробітництва в Україні. “Це перша формальна Наглядова рада, яку ми проводимо, і, хоча ми всі досить часто зустрічаємось для обговорення нашої спільної діяльності, але, на наш погляд, прийшов час створити орган, в рамках якого ми зможемо вже системно обговорювати питання, яким чином проект DESPRO може підтримувати події, що відбуваються в Україні” – прокоментував п. Бельтрані.

5.jpg

У ході засідання було затверджено положення про Наглядову раду та її персональний склад. Членами Наглядової ради стали представники партнерських областей проекту DESPRO ― з Вінницької, Полтавської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Сумської областей, представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування ― Української асоціації районних та обласних рад, Асоціації міст України та Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, а також представники від Комітету державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Під час засідання були презентовані результати діяльності проекту DESPRО та плани співпраці на майбутнє, обговорені актуальні проблеми у сфері децентралізації, місцевого самоврядування, питання важливості підвищення кваліфікації представників ОМС та проведення навчань для представників ЗМІ щодо реформ з децентралізації, взяті до уваги пропозиції та рекомендації членів і учасників Наглядової ради щодо подальшої діяльності проекту DESPRO.

Підводячи підсумки, п. Негода зазначив: “Сьогоднішня наша зустріч має не тільки формально-організаційне значення, а й те, що ми поспілкувалися, почули одне одного й визначили, як нам далі працювати. Це важливо і для проекту, і для нас, бо тут є представники від областей, асоціацій, міністерств ― ми звірили свою діяльність і тепер знаємо, як рухатися далі. Захід, який ми запланували, є дуже корисним і він стане важливим етапом нашої подальшої співпраці”.

2.jpg

Для довідки:

Наглядова рада є консультативно-дорадчим органом, утвореним Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Наглядова рада виконує наглядово-консультативні функції, забезпечує координацію у реалізації спільних завдань проекту DESPRO та Міністерства, а також відповідних профільних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та державних адміністрацій у пілотних регіонах проекту DESPRO.

Основними завданнями діяльності Наглядової ради є:

  • сприяння виконанню завдань проекту DESPRO;
  • надання дорадчої підтримки роботі проекту DESPRO;
  • моніторинг, оцінка та пропозиції до корегування діяльності проекту DESPRO.

Наглядова рада відповідно до покладених на неї завдань:

  • проводить на своїх засіданнях обговорення актуальних проблем у сфері децентралізації, місцевого самоврядування та інших питань, пов’язаних з діяльністю проекту DESPRO;
  • надає підтримку щодо проведення консультацій з громадськістю у сфері децентралізації та місцевого самоврядування;
  • надає підтримку у впровадженні пропозицій та рекомендацій щодо вдосконалення нормативно-правових актів та розробки проектів нормативно-правових актів у сферах діяльності проекту DESPRO;
  • за результатами обговорень надає пропозиції та рекомендації щодо діяльності проекту DESPRO;
  • пропонує відповідні заходи для координації зусиль з іншими ініціативами в сфері децентралізації та місцевого самоврядування.

Наглядова рада діє на принципах добровільності, відкритості, прозорості та рівноправності її членів.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~ue0GI