Новини DESPRO

17:21 | 13.05.2015

DESPRO провів навчання з організації процесу стратегічного планування місцевого розвитку для громад-партнерів

12-13 травня 2015 року відбувся другий із серії семінарів-тренінгів для фахівців з місцевого розвитку для трьох громад з Дніпропетровської, Сумської та Полтавської областей, який цього разу був присвячений “SWOT-аналізу”.

Мета цього семінару полягала у наданні учасникам практичних та теоретичних засад з організації процесу стратегічного планування на місцевому рівні щодо визначення стратегічного бачення та цілей розвитку місцевих громад на основі результатів SWOT-аналізу.

Так, учасники за допомогою ділової гри ознайомилися з використанням SWOT-методу: методологією, особливостями проведення, завдяки мозковому штурму обговорили можливості та загрози розвитку громад, а також роботою в групах визначили сильні та слабкі сторони на основі підготовлених звітів громад та сформували стратегічне бачення розвитку громад.

Крім того, семінар відвідала Наталія Ключник, Заступник Виконавчого директора Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. “Ви - практики, Ваша думка може лягти в норму закону - напишіть її і обов’язково надішліть нам!” - прокоментувала пані Наталія роль сільської громади у проведенні реформ та розвитку сільських територій.

Завершення семінару ознаменувалося презентацією кожної громади своїх визначених цілей та завдань розвитку на основі проведеного SWOT-аналізу.


Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~rtZaB