Новини DESPRO

10:51 | 27.05.2015

Проект DESPRO провів тренінг з децентралізації для журналістів, представників прес-служб ОМС та Офісу реформ Черкаської області

Зустріч експертів з децентралізації з медійниками Черкаської області відбулась 27 травня 2015 р. у форматі чергового тренінгу, організованого проектом DESPRO у м. Черкаси. 

DSC_7928.JPG

«Матчастину» реформ з децентралізації роз’яснювали експерти галузі – експерт Інституту громадянського суспільства Андрій Худик та експерт DESPRO з державних фінансів Сергій Марченко. Вони детально презентували реформи місцевого самоврядування, адмінтерустрою, фіскальної децентралізації, розвінчуючи міфи та відповідаючи на численні запитання аудиторії. 

DSC_7897.JPG

DSC_7920.JPG

«Журналістська майстерня» була представлена відомою тележурналісткою  та модератором заходу Анною Безулик. Саме практичні завдання та робота в групах допомогли краще усвідомити теоретичну частину та перевели набуті за день знання у практичну площину.

DSC_7901.JPG

Серед учасників були присутні журналісти та редактори обласних і районних медіа, представники офісу реформ Черкаської області, прес-служб ОМС обласного та районного рівня та навіть представниця місцевої бібліотеки. Аудиторія виявилася дуже мотивованою на отримання нових знань, адже попит на інформацію від громадськості зростає з кожним днем імплементації реформ. За словами учасників, громадяни кожен день звертаються до прес-служб, обласного офісу реформ, питають літературу в бібліотеках.

DSC_7928.JPG

Представники проекту DESPROнамагалися максимально втамувати «інформаційну спрагу» - окрім експертної інформації, учасники отримали вичерпні матеріали, що включали посібники з реформ за авторством її розробників, відео, інфограми до законодавства, джерела інформації тощо. Місцева бібліотека була забезпечена профільними публікаціями.

DSC_7902.JPG

DSC_7908.JPG

DSC_7911.JPG

Подібні тренінги для медіа, організовані проектом DESPRO, вже пройшли для Київської, Полтавської, Харківської, Сумської, Рівненської, Житомирської, Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей. Таким чином, серія тренінгів, започаткована DESPRO, охопить всю Україну. 

Тож далі буде…

Захід пройшов на підтримку урядової ініціативи «Децентралізація влади». 

 

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~bk5yO