Новини DESPRO

16:26 | 16.10.2015

DESPRO представив практичні аспекти реалізації міжмуніципального проекту поводження з відходами під час національного семінару

15 жовтня 2015 року в Полтавській області відбувся семінар на тему «Міжмуніципальні системи поводження з відходами в Україні – від ідеї до втілення», під час якого було презентовано стратегію поводження з твердими побутовими відходами в Полтавській області, а також практичні аспекти реалізації міжмуніципального проекту поводження з відходами у Вінницькій області.

IMG_8114.JPG

Досвід проекту DESPRO на прикладі міжмуніципального проекту поводження з твердими побутовими відходами у Тульчинському районі Вінницької області представляв Експерт з питань децентралізації та публічних послуг Вячеслав Сороковський. Детальніше про наші проекти тут  

IMG_8113.JPG

Учасники мали можливість обмінятися досвідом, обговорити державну політику та проблемні питання у цій сфері. Особливу увагу було приділено організаційно-правовим, фінансовим аспектам регіональних систем поводження з відходами та концепції підвищення рівня обізнаності населення.

У семінарі взяли участь представники центральних органів державної влади та місцевого самоврядування, бізнес-структур і установ, які працюють у сфері поводження з відходами, екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища.

IMG_8115.JPG

Захід був організований спільними зусиллями проекту «Реформа управління на сході України», що виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини, швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO) та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~IDQe5