Новини DESPRO

12:37 | 05.11.2015

Розбудову спроможних громад та виклики, що стоять перед об’єднаними громадами, обговорюють учасники II Форуму місцевої демократії

5-6 листопада 2015 року проходить II Форум місцевої демократії «ФОРМУЄМО СПРОМОЖНІ ГРОМАДИ».

Мета форуму - консолідувати зусилля органів місцевого самоврядування, центральних органів державної влади, громадянського суспільства і лідерів громад, міжнародних програм технічної допомоги та експертного середовища для успішної реалізації  реформи місцевого самоврядування.

Відкриваючи форум, керівник проекту DESPRO Оксана Гарнець зазначила: "Головне для нас скоординувати зусилля, щоб нові об'єднані громади не відчували себе покинутими на призволяще у невідомому і незрозумілому просторі, щоб вони змогли показати позитивний приклад іншим громадам".

IMAG2385.jpg

ОРГАНІЗАТОР ФОРУМУ: Асоціація малих міст України

ПАРТНЕРИ ФОРУМУ:

  • Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
  • Комітет ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування  
  • Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO
  • Проект Академії Фольке Бернадотте «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні»
  • Мережа РЕГІОНЕТ проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні»

Передумови:

Реформа місцевого самоврядування є однією з ключових змін в державі, необхідних для європейського розвитку України на сучасному етапі. Хід реформи місцевого самоврядування є складним процесом, і одним із найважливіших його напрямків є об’єднання громад та формування їх реальної спроможності виконувати всі повноваження, передбачені законодавством.

Сьогодні маємо консолідувати зусилля для підтримки двох ліній процесу об’єднання громад: для перших 159 громад, що вже пройшли етап об’єднання і повинні організувати життєдіяльність нової громади після місцевих виборів, та для решти громад, які ще мають пройти шлях широкого обговорення  і об’єднання.

IMAG2410.jpg

Учасники форуму: голови малих міст та селищ, представники асоціацій органів місцевого самоврядування, центральних органів влади, українських і міжнародних організацій, вітчизняні та зарубіжні експерти.

Місце проведення конференції: м.Київ, Столичне шосе, 103, готель «RamadaEncore».

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~IJmuw