Новини DESPRO

14:44 | 09.11.2015

DESPRO разом з партнерами підтримує розвиток об’єднаних територіальних громад в Хмельницькій області

9 листопада відбулася презентація пілотного проекту «Підтримка розвитку об’єднаних територіальних громад у Хмельницькій області». 
Децентралізація в Україні на сьогодні – мабуть найамбітніший проект в Європі. Саме об'єднання громад створює необхідні умови для розвитку територій та залучення інвестицій для реалізації проектів розвитку, та дозволяє значно скоротити витрати на утримання адміністрацій місцевих органів.
IMG_3066.JPG
"Якщо у процесі об'єднання громад поєднують зусилля громади, місцеві та центральні органи влади, різні проекти і програми міжнародноі технічноі допомоги та представники громадянського суспільства, така спільна робота може бути лише успішною", - наголосила Марина Бриль, експерт з підтримки національної політики проекту DESPRO. 

IMG_3065.JPG

Важливим аспектом заходу стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння між ГО «Інститут громадянського суспільства» та Хмельницькою обласною державною адміністрацією про спільну діяльність у реалізації проекту підтримки об’єднаних громад у Хмельницькій області як у пілотному регіоні. 

«Хмельницька область є одним із лідерів процесу децентралізації. На сьогодні проведено вибори в 22 об’єднаних територіальних громадах, у 12 з яких обрано нових голів», – зазначив Василь Процюк.

Метою даного меморандуму є надання інформаційної, консультативної, організаційної допомоги у проведенні реформи місцевого самоврядування та територіального устрою України.

Сторони погодились, що головним результатом діяльності за проектом має стати успішна діяльність новоутворених об’єднаних громад в області та поширення досягнутих в результаті діяльності проекту на всю Україну.
IMG_3064.JPG

Цей пілотний Проект реалізується під патронатом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за фінансової підтримки:  
-Міжнародного фонду «Відродження» у рамках впровадження проекту «Експертна та інформаційна підтримка процесу реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні»; 
-GIZ Бюро в Україні;  
-Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO; 
-Проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку України»;
-Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні»;
-Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».


За матеріалами прес-служби Хмельницької ОДА

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~kllyv