Новини DESPRO

10:40 | 22.12.2015

На Вінниччині завдяки DESPRO збудовано ще один водогін

У селі Яришівка Тиврівського району за участі першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, керівництва районної та місцевої влади, місцевих жителів відбулося урочисте відкриття водогону, будівництво якого розпочато у серпні 2014 року у рамках Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. 

45453554.png

Вітаючи місцевих жителів із важливою для них подією, Андрій Гижко зазначив, що успішна реалізація проекту не лише дозволила жителям отримати доступ до якісної води для особистого та господарського використання, а й повірити у власні сили і досягнути результату, який здавався неможливим. 

DSC_0955.JPG

«Ви своїм прикладом, демонструєте що, об’єднавшись громадою, акумулюючи свої зусилля, можна вирішити будь-яку проблему. Ваша територіальна громада є одна з найкращих і активних, завжди бере участь у конкурсах і виграє додаткову підтримку для втілення проектів. Напередодні новорічних свят бажаю, щоб ви завжди були згуртовані і все доводили до кінця». 

Безымянный.jpg

Як зазначив експерт DESPRO В’ячеслав Сороковський під час урочистого відкриття об’єкту, новозбудований водогін забезпечуватиме централізованим водопостачанням всю громаду. Це найбільший проект реалізований у Вінницькій області проектом DESPRO, загальна протяжність мереж - 18,5 кілометрів. Ця робота ведеться для того, щоб допомагати громадам ставати кращими на шляху свого розвитку, більше розвиватись та об’єднуватись, аби вирішувати спільні питання разом.

Безымянный.png

Бюджет проекту будівництва водогону склав 3 млн. 422 тис. грн. Левову частку зібрала громада –1 млн. 120 тис. грн., з обласного бюджету виділено 50,0 тис. грн., 500 тис. грн. і 258 тис. грн. надано з районного казни та з бюджету сільської ради. Внесок DESPRO склав 1 млн. 454 тис. грн.

Безымянный1.png

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, в рамках швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO на Вінниччині вже побудовано 42 водогони.

Джерело: Вінницькі новини


Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~zgxlj