Новини DESPRO

12:25 | 14.04.2016

Он-лайн курс «Планування міжмуніципальної системи поводження з твердими побутовими відходами» (ПТПВ)

Запрошуємо до участі в он-лайн курсі «Планування міжмуніципальної системи поводження з твердими побутовими відходами» (ПТПВ), який стартував 14 квітня на веб платформі Спільноти практик місцевого самоврядування за адресою http://udl.despro.org.ua/.

Сьогодні в Україні склалася критична ситуація довкола твердих побутових відходів (ТПВ).Істотно змінити цю ситуацію на краще, організувавши послугу на належному рівні, спроможні хіба лише громади великих та середніх міст. Економічні та управлінські можливостімалих міст та сільських громад дозволяють реалізувати подібне завдання далеко не завжди. Адже надані органам місцевого самоврядування повноваження повною мірою не підкріплено фінансовими ресурсами; їм не вистачає професійних знань та підтримки для створення сучасних систем поводження з відходами. Також потрібні значні інвестиції, професійний підхід, забезпечення підтримки населення. Тож необхідність об’єднання зусиль кількох громад навколо спільної проблеми на умовах співробітництва продиктована сьогоденням.

Одним із прикладів співробітництва громад у сфері ПТПВ є проект, який триває з 2011 року в Тульчинському районі Вінницької області за підтримки Швейцарсько-українського проекту DESPRO (упродовж 2011-2012 рр. проект також підтримувався Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку ПРООН). Суть проекту полягає у плануванні та подальшій організації послуги поводження з ТПВ у трьох сусідніх громадах – Тульчинському цільовому регіоні.

Цей курс насамперед базується на надбаннях зазначеного проекту: наведено характеристику методологічних підходів, детально описано кроки планування. Автори намагалися зробити курс якомога більш практичним, надаючи зацікавленим громадам робочі інструменти для просування якісних позитивних змін у поводженні з ТПВ, а в концептуальному плані – для поліпшення життєвого середовища.

Кожен учасник, який закінчить успішно курс, дізнається як розробити стратегію ПТПВ, які механізми її впровадження, зробить усвідомлений вибір форм співробітництва громад, матиме чітке розуміння того, як повинен відбуватися процес планування і яким має бути повноцінний план міжмуніципальної системи ПТПВ.

У цьому курсі Ви можете навчатись «будь-де» і «будь-коли» і в зручному для Вас темпі. Курс безтьюторний. Спілкування між учасниками курсу відбувається в загальному форумі, де вони можуть ділитися власними знаннями, вже набутим досвідом, шукати шляхи до співпраці.

Курс відкритий для участі всім зацікавленим. Навчання – безкоштовне. Кількість осіб для участі у навчанні від одного органу місцевого самоврядування, виконавчої влади, чи громадської організації – необмежена. Все, що Вам необхідно для навчання: мати діючу електронну поштову скриньку, доступ до мережі Інтернет.

Для самостійної реєстрації на веб-платформі зайдіть на сторінку Спільноти http://udl.despro.org.ua. У правому верхньому куті цієї сторінки натисніть кнопку «Вхід» і створіть новий обліковий запис учасника спільноти. При реєстрації на зазначену Вами адресу електронної пошти надійде інформаційний лист із проханням про підтвердження реєстрації. Лист містить безпечне посилання на сторінку, де користувач може підтвердити обліковий запис. У подальшому при вході в систему звіряються ім'я користувача і пароль із їхніми значеннями в базі даних системи. Доступ до електронного курсу, інформаційних ресурсів та спілкування без авторизації (ідентифікації користувача системою) неможливий. Якщо Вам не вдасться зареєструватися на веб-платформі самостійно, прохання звертатися до адміністратора за адресою udlsystem@udl.org.ua.  


Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~Mf4Of