Новини DESPRO

12:58 | 18.04.2016

Журналісти з регіонів зустрілися в столиці для навчання, обміну досвідом та участі в конференції

Понад 30 журналістів регіональних ЗМІ, які висвітлюють реформи децентралізації, взяли участь у навчанні 18 квітня 2016 року, організованому проектом DESPRO у співпраці з Інститутом громадянського суспільства у рамках науково-практичної конференції «Сільські території в умовах децентралізації: стан, можливості, виклики», що пройде наступного дня у м. Київ.

DSC_2322.jpg

Про розвиток села в умовах децентралізації, міфи, пов’язані з реформами, та виклики, які ще попереду, журналістам розказував Анатолій Ткачук, директор Інституту громадянського суспільства, ідеолог реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

DSC_2416.JPG

Професійним досвідом з учасниками ділилися відома журналістка, телеведуча, тренер – Анна Безулик та експерт з комунікацій – Володимир Кузнєцов.

DSC_2364.JPG

Учасники отримали можливість поділитися власним досвідом з колегами, презентуючи свої журналістські доробки на тему реформ під час практичної частини «Майстерня нових ідей».

DSC_2321.JPG

Одне із практичних завдань було присвячене підготовці Глосарію з децентралізації для працівників медіа – публікації, що міститиме ключові поняття реформ і буде видана й поширена серед колег по всій Україні.

DSC_2317.JPG

DSC_2367.JPG

DSC_2354.JPG

Наступного дня, 19 квітня, журналісти відвідають науково-практичну конференцію «Сільські території в умовах децентралізації: стан, можливості, виклики», організовану Міністерством регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства у співпраці з Інститутом громадянського суспільства, Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та проектом Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

В ході конференції передбачається обговорення стану танових можливостей розвитку сільських територій, шляхів досягнення успіху в умовах децентралізації та нових підходів до регіонального розвитку в країні.

Он-лайн трансляція заходу за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=g-No6Jv81tw 


Фото Олега Баклажова

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~BiLVN