Новини DESPRO

12:17 | 28.07.2016

Луганські активісти переймали досвід Тернопільщини щодо об’єднання громад (+відео +фото)

27 липня 2016 року в ході проекту «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості» представники Луганської області провели низку зустрічей з представниками об’єднаних громад та керівництвом Тернопільської області.

_AAA5159.JPG
Делегація відвідала Васильковецьку та Скалатську об’єднані громади.

«Досвід Тернопільщини для нас безцінний, адже тут процес децентралізації — один із найактивніших та найефективніших. Так сталося, що у нас 90% населення ніколи не були за кордоном. А понад 70% не бачили життя поза межами свого регіону. Тому основна наша мета — розворушити громади і знайти серед них лідерів. Якщо будуть лідери та групи людей, які хочуть змін на краще, все інше буде. Лише так ми зможемо відродити мирну Луганщину. До речі, найактивніші громади створюються саме на лінії розмежування», -  сказав заступник голови Луганської ОДА Роман Косинський.

_AAA5233.JPG
«Ми раді вітати вас на Тернопіллі, наш край направду є лідером по створенню об’єднаних територіальних громад. Наші громади вже пройшли всю юридичну процедуру щодо створення й безпосередньо отримують від держави кошти. Початківцям завжди нелегко, виникають питання, які необхідно вирішувати першочергово. Відтак ми з радістю ділитимемося нашим досвідом і в майбутньому сподіваємося у свою чергу також завітати до вас», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Валов.

_AAA5503.JPG


Попереду на делегацію з Луганщини чекають візити до Львівської та Закарпатської областей. 


Про візит учасників проекту «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості» до Полтавщини та Вінниччини читайте ТУТ


Довідка:


З 25 липня 2016 року стартував всеукраїнський проект «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості». Захід ініційований головою Луганської обласної державної адміністрації Юрієм Гарбузом та підтриманий Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. Метою є вивчення позитивних прикладів децентралізації в Україні та обмін досвідом щодо розвитку сільських територій  під час тижневої поїздки зі Сходу на Захід України. Учасниками проекту стануть сільські голови, представники об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, мери міст, керівництво облдержадміністрації Луганської області. Під час цієї подорожі вони проїдуть всю Україну, відвідають об’єднані територіальні громади Полтавської, Вінницької, Хмельницької, Львівської та Закарпатської областей та матимуть можливість перейняти досвід цих громад.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~tKosM