Новини DESPRO

12:18 | 05.10.2016

Дитяча пізнавальна книжка проекту DESPRO "Чепурик – захисник довкілля" допомогла школярам Донецької області здобути перше місце у всеукраїнському освітньому конкурсі

Вже три роки в Білозерській ЗОШ № 18 Добропільської міської ради Донецької області триває проект «Чепурик», який реалізується на базі Шкільного клубу підприємництва «Олімп» 

Різноманітні інформаційно-просвітницькі екологічні акції «За чисте довкілля», вікторини, розвивальні ігри, профілактичні зустрічі підготовлених тренерів з елементами тренінгів стали незмінним атрибутом навчання в 1-5 класах школи на основі пізнавальних книжечок "Чепурик – захисник довкілля" для школярів, що були розроблені Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

IMG_6895.JPG

Діти із задоволенням долучаються до екологічних акцій та просвітницької роботи, підвищуючи свою екологічну культуру й поширюючи серед друзів, батьків, сусідів інформацію про важливість збереження чистого довкілля та правильного сортування твердих побутових відходів.

З травня по вересень 2016 року учні 4-А класу (вчитель Ступак Л. М.) брали участь у всеукраїнському конкурсі "Знаємо, можемо, робимо!"на освітньому онлайн середовищі Miksike в Україні за підтримки Міністерства закордонних прав Естонії. Позаду багато корисних справ, робота в мережі Інтернет, на платформі Miksike, акція «Зробимо місто Білозерське чистим!», оформлення фотозвіту та фінального плакату.

P4301005.JPG

За результатами оцінювання поданих робіт з різних областей України журі конкурсу визначило переможцем проект «Чепурик» у віковій групі 1- 3 класи!

Це велика перемога для 4-А, для Шкільного клубу підприємництва «Олімп», який весь час інформаційно та методично підтримував дітлахів й для Білозерської ЗОШ № 18 Добропільської міської ради Донецької області. Ми щиро дякуємо Швейцарсько-українському проекту "Підтримка децентралізації в Україні» DESPROза надані корисні матеріали та можливість долучитися до цієї важливої справи і дуже пишаємося такою співпрацею. А наші переможці-«чепурики» закликають всіх: "Ми - мешканці планети Земля, живемо в Європі, в Україні, в будинках поруч з такими ж, як і Ви, людьми. І в кожного з нас є мрія: ми хочемо, щоб у нашому рідному місті Білозерське, країні і на нашій Землі було менше сміття і не було звалищ! Це можливо, приєднуйтесь до нас!"

 P4091025.JPG

Шкільний координатор естонсько-українського проекту «Міксіке в Україні», куратор ШКП «Олімп»

Марія Самарська

 

 



Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~iMhz3