Новини DESPRO

11:00 | 01.12.2016

76 осіб успішно завершили навчання у Школі місцевого самоврядування - 2016

Школа місцевого самоврядування - 2016 успішно завершилася 1 грудня 2015 року. Триденне очне навчання для представників місцевого самоврядування різних рівнів та регіональних ЗМІ з різних областей України було зорганізоване Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO у тісній співпраці з Асоціаціями органів місцевого самоврядування (ВАССР, УАРОР, АММУ).

IMG_0210.JPG

Цьогорічний навчальний план Школи складався з двох електронних курсів та двох очний сесій та відбувався за таким розкладом:

1)   е-курс “Децентралізація: повноваження - ресурси - відповідальність” ― 19-30 вересня 2016 р.;

2)   I очна сесія, м. Київ ― 11-13 жовтня 2016 р.;

3)   е-курс “Управління проектами з місцевого розвитку” ― 17 жовтня - 25 листопада 2016 р.;

4)  II очна сесія, м. Київ ― 29 листопада - 01 грудня 2016 р.
IMG_0257.JPG

Слухачами Школи стали члени Асоціаціацій органів місцевого самоврядування (ВАССР, УАРОР, АММУ):

- сільські та селищні голови;

- голови сільських та селищних об’єднаних територіальних громад; депутати сільських/селищних рад;  

- голови районних і обласних рад;

- депутати районних і обласних рад; 

- міські голови;

- голови міських об’єднаних територіальних громад;

- депутати міських рад;

Також цього року навчання проходило дві нові цільові групи – старости в ОТГ та представники регіональних ЗМІ.

IMG_0199.JPG

Учасники впродовж трьох днів навчалися за наступними тренінговими модулями: зарубіжний досвід розвитку Асоціацій ОМС, практичні питання законодавства про місцеві вибори, стратегічне планування розвитку громад, управління ресурсами територіальних громад, місцеві фінанси, ефективна міжособистісна комунікація та ін.  

Також у рамках школи відбулася зустріч учасників з представниками секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, під час якої було обговорено взаємозв’язок ОМС із комітетами Верховної Ради України.

IMG_0366.JPG

IMG_0554.JPG

IMG_0463.JPG

Школа місцевого самоврядування – довідка:

Основною метою Комплексної навчальної програми є формування дієвого та високо професійного місцевого самоврядування в Україні у відповідності до Європейської Хартії місцевого самоврядування шляхом підвищення кваліфікації лідерів місцевого самоврядування та поглиблення розуміння ними змісту ключових суспільних реформ.

За формою – навчання проходить у вигляді семінарів, тренінгів, круглих столів, представлення «живих кейсів», дистанційного навчання, обговорень, а також навчальних візитів. У проміжках між заняттями та у вільний час учасники Школи мають можливість подискутувати з лекторами та обмінятися досвідом.

Під час проведення семінарів з учасників Школи з кожної цільової групи будуть відібрані найактивніші представники для підготовки їх як потенційних тренерів. Передбачається, що у результаті тренінгів учасники розвинуть свої тренерські і модераторські компетенції та розроблять навчальні заняття за актуальними темами для різних цільових груп ОМС.

 

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~E60P0