Новини DESPRO

11:00 | 12.01.2017

Підведення підсумків та погляд у майбутнє: досвід впровадження е-курсу "Управління проектами місцевого розвитку"

Зустріч т’юторів, фасилітаторів, адміністраторів та організаторів е-курсу «Управління проектами місцевого розвитку – 6» відбулася 24-25 грудня у Львові для підведення підсумків електронного курсу, що вже вшосте було реалізовано на Спільноті практик місцевого розвитку впродовж 10 листопада – 10 грудня 2016 року. Метою цієї зустрічі було обговорити результати попередніх е-курсів та спільно напрацювати бачення та ідеї для майбутніх.
Місто Львів невипадкове місце для такої зустрічі, адже саме тут, в 2012 році відбулася перша, організаційна зустріч фасилітаторів, на якій активні учасники першого е-курсу «Управління проектами» опановували ази фасилітації онлайн. З кожним е-курсом, вибудовувалася команда фасилітаторів, людей з різних куточків України, різних професій, об’єднаних однією ідеєю, однією метою.
Вже ось як п’ять років, учасники Спільноти практик місцевого розвитку мають можливість навчатися на щорічному і однозначно найпопулярнішому е-курсі Спільноти «Управління проектами», який постійно оновлюється, набуває нових форм відповідно до потреб учасників навчання.
УП-6 побив усі поточні рекорди Спільноти практик:

  • найбільша кількість учасників, які зареєструвалися на е-курс (1188);
  • найбільша кількість учасників, які завершили курс успішно (276);
  • найвища активність учасників одного курсу, що зафіксована статистикою за всі роки функціонування Спільноти.

stat.png

За якісний матеріал та доступне викладення інформації відповідають організатори, т’ютори, експерти, а за атмосферу на е-курсі – фасилітатори. Усі вони зустрілися для обговорення підсумків, аналізу успіхів та невдач, розробки нового бачення Спільноти практик місцевого розвитку та її основи – е-курсу «Управління проектами місцевого розвитку».


1.JPG

Багато часу впродовж зустрічі було присвячено результатам останнього е-курсу УП-6. Детально проговорили новацію УП-6 - Практикум взаємооцінювання, елементами якого були підготовка учасником Концепції проекту відповідно до матеріалів курсу та оцінювання концепції двома іншими учасниками навчання, та напрацювали ідеї для розширення завдань Практикуму у подальшому. Фасилітатори поділилися своїми враженнями взаємодії з учасниками, шукали можливості підвищення мотивації до навчання, говорили про незручності, з якими стикалися учасники під час навчання, формулювали місію фасилітації на Спільноті. Всі ці моменти стануть відправними точками при формуванні нових е-курсів і не тільки. Саме на основі здобутого досвіду кожним з фасилітаторів вибудовується комунікаційна стратегія фасилітаторів з учасниками на Спільноті.


2.JPG

Т’ютори представили бачення майбутнього УП-7, презентація викликала жваве обговорення. Виникла ціла низка ідей, які т’ютори та координатори розробки УП-7 будуть втілювати. Учасники зустрічі погодилися на тому, що існує потреба розділити е-курс УП на два часові блоки і умовно для «новачків» та для «просунутих учасників». На зустрічі було запропоновано більше приділити увагу саме проблемним моментам, що виникають вже при реалізації проектів.
Зустріч у Львові стала лише початком обговорення нових ідей, а продовження дискусій відбувається у звичному режимі он-лайн на Спільноті практик місцевого розвитку.
Відгуки учасників як УП-6 так і ряду інших е-курсів, що відбулися на Спільноті практик останніми роками, зібрано також ТУТ

3.JPG


Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~ixw9m