Новини DESPRO

14:30 | 18.01.2017

Представники проекту DESPRO взяли участь у засіданні обласної координаційної ради на Луганщині

18 січня 2017 року представники Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» – DESPRO відвідали місто Сєвєродонецьк та взяли участь у черговому засіданні обласної координаційної ради з питань реалізації в Луганській області проектів, програм та ініціатив Європейського Союзу, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних організацій. 

Діяльність координаційної ради спрямована на забезпечення ефективної співпраці місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств та організацій області щодо впровадження та реалізації міжнародних та гуманітарних проектів на Луганщині. 

У своєму виступі, керівник проекту DESPRO в Україні, Оксана Гарнець, окреслила основні напрямки роботи проекту на території Луганської області.

PHOTO_20170118_111331.jpg

За словами О. Гарнець, заплановано співпрацю з об’єднаними територіальними громадами Луганщини з питань локального стратегічного планування, зокрема, надання експертної підтримки щодо створення секторальних планів розвитку та співфінансування проектів із водопостачання. 

Окрім цього, проект DESPRO здійснюватиме в Луганській області навчально-просвітницьку роботу спрямовану на роз’яснення ключових питань реформи з децентралізації в Україні. 

 До участі у заході долучилися представники ряду міжнародних організацій та програм, зокрема: Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міжнародної організації з міграції, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Програми розвитку ООН в Україні, Програми «ООН-Жінки». 

Відмітивши активну залученість міжнародної спільноти до вирішення нагальних проблемних питань на території Луганщини, О. Гарнець сказала про наступне: «Велика кількість донорських організацій та проектів міжнародної технічної допомоги планує здійснення роботи у Луганській області. Тому важливим завданнями є досягнення синергії у спільній роботі та доповнення діяльності один одного».

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~CoI45