Новини DESPRO

11:49 | 17.02.2017

Вчительська (Не) Конференція Ed Camp за підтримки DESPRO відбулась в Києві

11 лютого (не) конференція міні-EdCamp зібрала у Києві близько 200 прогресивних вчителів з 17 регіонів України. Одним з партнерів цього заходу, вже традиційно, став Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» – DESPRO. 

На початку заходу з вітальним словом до аудиторії звернулася міністр освіти, Лілія Гриневич, незмінний натхненник руху EdCamp, Олександр Елькін, директорка Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Олена Фіданян, президент «Ліко-Холдингу», Ігор Лисов та голова батьківської ради Ліко-школи, яка гостинно прийняла в своїх стінах учасників (не) конференції, Георгій Хіоні. 

1.JPG

Насичена програма міні-EdCamp дозволила вчителям-інноваторам обмінятися думками щодо нагальних питань реформування української шкільної освіти, подискутувати про переваги та складнощі впровадження компетентнісного підходу в навчанні, дізнатися більше про важливість емпатії в освітньому просторі та навіть взяти участь у незалежному дослідженні цінностей в форматі VALUES Happy Ukraine, визначивши командні цінності, до переліку яких увійшли творчість, любов та відповідальність. 

3.JPG   2.JPG

В ході подальшої роботи (не) конференції освітяни мали нагоду проявити усю свою відповідальність та небайдужість до змін, що відбуваються в суспільстві, відвідавши секцію присвячену впливу реформи з децентралізації на процеси надання освітніх послуг. 

5.JPG  6.JPG

Спільно з експертом, Айдером Сейтосмановим, представники вчительської спільноти провели інтерактивне обговорення можливостей, котрі відкриває децентралізація для освітньої сфери та зосередили свою увагу на розвінчуванні типових міфів з якими нерідко пов’язують впровадження реформи.

7.JPG

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~8i267