Новини DESPRO

15:42 | 11.04.2017

Know-how проекту DESPRO на курсах підвищення кваліфікації Кіровоградської області

10 квітня 2017 року у м. Кропивницький на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Кіровоградської обласної державної адміністрації в рамках курсів підвищення кваліфікації відбулася презентація досвіду Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO у напрямку розвитку сільських громад України та впровадженні реформи децентралізації.

Інформативно-тренінгові навчання для начальників та спеціалістів відділів економіки районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад Кіровоградської області проводив Леонід Жовтило - експерт-фасилітатор платформи Спільнота практик місцевого розвитку. 

20170410101949.jpg

Слухачі курсів підвищення кваліфікації ознайомилися з веб-ресурсами, розробленими в рамках проекту DESPRO, отримали посилання на реалізовані проекти та методичну літературу, що напрацьована впродовж десяти років реалізації проекту. Окремою сесією для слухачів було проведено ознайомлення з ресурсами он-лайн платформи «Спільнота практик місцевого розвитку» та можливостями самостійного опрацювання матеріалів Школи місцевого самоврядування, що напрацьовані за декілька років, а також тем «Планування локальних та міжмуніципальних систем поводження з твердими побутовими відходами», «Сільське питне водопостачання», «Децентралізація: повноваження-ресурси-відповідальність». Окрім цього, на основі матеріалів е-курсу «Управління проектами місцевого розвитку» було проведено інтерактивний тренінг з проектного підходу до розвитку громад.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~AmmNq