Новини DESPRO

17:12 | 11.10.2017

Розпочав роботу онлайн-форум для старост об’єднаних громад

На сайті «Децентралізація влади» розпочав роботу онлайн-форум для сільських старост об’єднаних громад, розроблений за ініціативи Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. 

«Староста – важливий учасник процесу розвитку місцевого самоврядування, бо є найближчим до людей представником влади, її обличчям. Отже він повинен мати відповіді на більшість запитань мешканців, знати, як відстояти їхні інтереси. Якнайшвидше отримати необхідний досвід і знання можливо лише за умови постійної і швидкої комунікації з колегами та експертами. Саме для цього ми ініціювали створення такого інструменту. І, звичайно, цей онлайн-форум має бути в рамках головного інформаційного майданчика децентралізації», - сказала Марина Бриль, експерт проекту DESPRO з підтримки національної політики. 

Модератором форуму є експерт-консультант проекту DESPRO з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад Олександр Врублевський

«Спілкуючись зі старостами, я бачу, що вони потребують більше інформації, мають купу запитань і не завжди знають, до кого звернутися за роз’ясненнями та рекомендаціями. Важливим є те, що більшість старост сьогодні мають доступ до мережі Інтернет, а отже є технічно готовими спілкуватися онлайн. Цей форум ми намагалися зробити максимально простим, зрозумілим і доступним, а тому я впевнений, що розібратися старостам буде зовсім нескладно», - наголосив Олександр Врублевський

На онлайн-форумі вже створено головні теми для обговорення. Перелік тем поступово буде розширюватися. 

«Усі зареєстровані на онлайн-форумі старости матимуть можливість поставити модератору запитання та оперативно отримати на нього відповідь, а також їх уточнювати та коментувати. Поруч з цим можна бути «зав’язувати» дискусію з проблемних питань, які потребують законодавчого та/чи методичного вирішення. Також значний обсяг інформації можна буде отримати з переписки колег та експертів. Читати запитання і відповіді на них зможуть усі охочі, а ось ставити запитання, ділитися досвідом чи коментувати дописи учасників форуму зможуть лише зареєстровані користувачі: старости або в.о. старост в об’єднаних громадах», - пояснив Олександр Врублевський.

Зареєструватися на Форумі старост можна тут: http://forum.decentralization.gov.ua/


Нагадаємо, в Україні вже створено 413 об’єднаних громад, де загалом обрано близько 600 старост, ще більше 1700 осіб виконують обов’язки старост.

Джерело: Деценталізація влади


Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~Rahzg