Новини DESPRO

16:13 | 11.05.2018

DESPRO співпрацюватиме з Зайцівською ОТГ в рамках розробки Стратегії розвитку

11 травня на Дніпропетровщині відбувся перший тренінг-семінар для представників Комітету зі стратегічного планування Зайцівської сільської об’єднаної територіальної громади за темою «Проведення аналізу соціально-економічного та екологічного стану території». 

Захід відбувся за ініціативи Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. 

Модераторами тренінг-семінару виступили експерт з підтримки національної політики проекту DESPRO, Марина Бриль, консультант проекту DESPRO, Ірина Ковра та асистент проекту DESPRO, Тетяна Сірик.

DSC_0420.JPG 

Спільно з експертами, учасники вивчили питання розумного зростання в контексті планування місцевого розвитку та проаналізували компоненти стратегічного планування при розробці стратегії розвитку на рівні громади. 

Проведення аналізу соціально-економічного та екологічного стану території громади – це перший етап роботи з організації процесу стратегічного планування на місцевому рівні. Саме тому, особливу увагу було приділено структурі аплікаційної форми, що застосовується в процесі аналізу та джерелам інформації, котрі повинні братися до уваги. 

DSC_0380.JPG

Важливим аспектом аналізу соціально-економічного та екологічного стану території є проведення опитування серед мешканців громади та місцевих підприємців. Учасники тренінг-семінару не лише дізналися як проводити такі опитування, але й отримали завдання від експертів, котре допоможе їм випрацювати стратегію розвитку своєї громади. 

Аби закріпити наміри про співпрацю відбулося підписання Меморандуму між Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та Зайцівською об’єднаною територіальною громадою в рамках розробки Стратегії розвитку

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~WjlV4