Новини DESPRO

15:09 | 30.05.2018

Випускники Школи місцевого самоврядування DESPRO відвідали Тростянецьку міську ОТГ

Випускники Школи місцевого самоврядування DESPRO – 2017 у супроводі експертів Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO завітали у Тростянецьку міську ОТГ, що на Сумщині, в рамках семінару "Кращі практики місцевого самоврядування: інструментарій комплексного розвитку громади". 

IMG_8255.JPG

Головним завданням семінару став обмін досвідом між представниками об’єднаних громад, тож Міський Голова міста Тростянець, Юрій Бова, як справжній гостинний господар, щиро ділився секретами успіху розвитку міста, а зацікавлені учасники повезли додому великий багаж знань та натхнення. 

IMG_8286.JPG

В рамках візиту учасники розглянули питання побудови ефективної системи місцевого самоврядування в громаді, механізми залучення інвестицій, реалізації грантових програм та розвитку економічної спроможності громади. 

Не залишилася осторонь і тема взаємодії представників місцевої влади з громадою. Зокрема, Юрій Бова поділився досвідом впровадження практики активізації участі громадян через створення квартальних комітетів та дієвої системи громадського моніторингу дій місцевих органів влади. 

Розглянули учасники і можливості партисипативного бюджету як інструменту підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади. 

IMG_8284.JPG

Родзинкою семінару стало обговорення питань залучення культурної спадщини для розвитку громади, адже в цьому контексті Тростянець має безпрецедентний досвід: у місті регулярно проводяться фестивалі "Чайковський FEST", Нескучний ВелоFEST, Фестиваль СХІД-РОК, Фестиваль "Стара фортеця. Подорож крізь століття", а історичні пам`ятки приваблюють в місто все більше туристів.

IMG_8373.JPG 

Власне у тому, що культурний та туристичний потенціал Тростянця має неабияке значення для розвитку Тростянецької міської ОТГ, учасники семінару мали змогу переконатися на власному досвіді - відвідавши Тростянецький дендропарк в урочищі Нескучноє та перший день фестивалю "Чайковский FEST" 2018.

IMG_8533.JPG

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~pXDDT