Новини DESPRO

12:16 | 17.10.2018

Інвестиції в громаду: DESPRO на «InCoForum2018»

Проект DESPRO взяв участь в Міжнародному форумі Інтеграції та Кооперації «InCoForum2018». 


Оксана Гарнець, керівник проекту, долучилась до тематичної дискусії про співпрацю бізнесу та громад. А також виступила під час загальної панелі за участі Голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля наприкінці заходу. Підсумкове пленарне засідання модерував Павло Шеремета — співзасновник майстерні стратегій “Прорив”.


- Заходи, спрямовані на залучення інвестицій в громади — це важливі майданчики для спілкування та обміну досвідом між ОТГ та потенційними інвесторами. Для сталого економічного розвитку громадам необхідно змістити фокус уваги із співпраці з донорськими організаціями на побудову стосунків з бізнесом - зазначила Оксана Гарнець під час форуму. - Щоб оцінити свою готовність до приходу інвестора, громада може скористатись ресурсом Місцевий Економічний Розвиток на Спільноті практик DESPRO. 


ОМ_Запоріжжя.jpg


Місцевий Економічний Розвиток (МЕР) є одним з інструментів, що може прискорити ефективний діалог громади з потенційними бізнес-партнерами. Ресурс дозволяє провести аудит спроможностей ОТГ щодо залучення інвестицій


Олена Пенцко, фасилітатор Спільноти практик, одна з перших її учасників нещодавно поділилась на сторінці DESPRO у Facebook: Насправді, це не просто "перевірка на готовність". МЕР — це дуже гарна шпаргалка для тих ОТГ, що націлені на економічну спроможність та ефективність! Наша ОТГ ще тільки готується до перших виборів. Наразі у виконкомі не планується створення економвідділу. Спробую їх переконати у життєвій необхідності роботи економістів, у тому числі й за допомогою МЕР. За 6,5 років роботи з DESPRO у черговий раз переконуюсь — ефективнішого та кориснішого за Спільноту практик інформаційного ресурсу для громад в Україні немає. 


Запрошуємо долучитися до Спільноти практик DESPRO та застосувати ресурс “Місцевий економічний розвиток” для власної громади. Така оцінка дозволить максимально об’єктивно подивитися на інвестиційні можливості та виклики для ОТГ і згодом — якісно підготуватися до приходу інвестора.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~Et9qd