Новини DESPRO

13:49 | 07.12.2018

У Києві відбувся Форум місцевого самоврядування 2018

Форум місцевого самоврядування і в рамках нього — ІІІ Форум об’єднаних громад, відбувся 5 грудня за підтримки та співорганізації проекту DESPRO та інших представників міжнародної спільноти.

D75_2110 (2).jpg

D75_1952 (1).jpg

Масштабна подія під патронатом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана зібрала представників місцевого самоврядування всіх рівнів та всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування, народних депутатів та представників Уряду, міжнародну донорську спільноту та експертне середовище. Програма Форуму була наповнена ґрунтовними дискусіями на теми «Нова регіональна політика – дієвий інструмент розвитку регіонів і громад», «Комплексний просторовий розвиток та ІТ-технології», «Енергоефективність – заощадливість та конкурентоспроможність», а також пленарними сесіями: «Фінанси і ресурси: можливості та дії в реалізації секторальних повноважень» і «Успішна реформа – новий етап. Дорожня карта і пріоритети на майбутнє», які запустили обширний діалог про новий етап реформи децентралізації, оголошений Прем’єр-міністром. Серед іншого, наголос був зроблений на розробку якісно нових стратегій розвитку регіонів, направлених на підвищення економічного потенціалу і стандарту життя. Як зазначив Президент України Петро Порошенко на своєму виступі на Форумі, «У 2020 році місцеві вибори мають відбутись вже за умови створення об’єднаних громад по всій Україні».

D75_1793 (1).jpg

D75_2087 (2).jpg

D75_3239 (2).jpg

Оксана Гарнець, керівник проекту DESPRO в Україні, долучилася до Форуму в тому числі в ролі модератора сесії «Комплексний просторовий розвиток та ІТ-технології», де учасники обговорили питання ефективної розробки ІТ-рішень для просторового планування та управління земельними ресурсами. Розгорнута дискусія про дані тематики є особливо актуальною в світлі дорожньої карти нового етапу реформи децентралізації, запропонованої Прем’єр-міністром.

D75_1521 (2).jpg

D75_1599.jpg

Повний запис Форуму місцевого самоврядування 2018 можна переглянути за посиланнями:
Форум (головна сцена)
Студія Еспресо.TV
Запис наданий телеканалом Еспресо.TV.
       

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~Kvr8q