Новини DESPRO

16:51 | 03.07.2019

DESPRO бере участь у Конференції з питань реформ в Україні у Торонто

2 липня розпочалася Конференція з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) у Торонто - масштабний захід, організований спільно Канадою та Україною, який збирає державних діячів, експертів, представників міжнародної спільноти, місцевого самоврядування, приватного та громадського секторів для діалогу про перебіг реформ в Україні та підтримки демократичного майбутнього України. Конференція у Торонто висвітлює теми децентралізації, інфраструктури, дерегуляції, електронного врядування, охорони здоров’я, соціальної сфери, адміністративних сервісів, торгівлі, енергоефективності. Грунтовний діалог про реформи в Україні відбувається у світлі розбудови демократії в Україні після Революції гідності.




Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO на чолі з керівником проекту Оксаною Гарнець став частиною української делегації поруч із експертами, міністрами та представниками міністерств, місцевого самоврядування, дипломатичних місій країн Європи та Канади, проектів міжнародної технічної допомоги, а також Президента України. Проект DESPRO запросив до відвідування Конференції трьох представниць нової посади в українському самоврядуванні: старост Тамару Кір'ян (староста с. Пироги Глобинської ОТГ Полтавської області), Олену Кінаш (староста с. Василівка Солонянської ОТГ Дніпропетровської області), Ірину Недобугу (староста с. Благовіщенка Комиш-Зорянської ОТГ Запорізької області).




Надати голос представницям нової генерації управлінців у місцевому самоврядуванні є особливо актуальним на Конференції, де децентралізація стала для міжнародних учасників прикладом успішної реформи в Україні. Тема децентралізації була висвітлена на панельній дискусії «Доброчесність, залученість та врядування в Україні», а староста Ірина Недобуга скористалася нагодою виступити на Reformer Studio – зоні живої відео трансляції про ключові теми Конференції.

Українська делегація перебуватиме на Конференції з питань реформ в Україні у Торонто до 4 липня 2019 р. Більше інформації про захід – на сторінці події у мережі facebook.

Стежте за
facebook-сторінкою проекту DESPRO, щоб дізнатися більше про участь проекту на Ukraine Reform Conference.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~zHAw5