Новини DESPRO

16:07 | 20.09.2019

Завершилася І сесія Школи місцевого самоврядування DESPRO

Завершилася І сесія Школи місцевого самоврядування Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO. Сесія тривала з 16 до 19 вересня та зібрала 16 команд ОТГ з 10 областей України та ще 16 молодих фахівців ОМС ОТГ.




Учасники успішно пройшли 55 навчальних модулів з важливих тем управління та місцевого самоврядування, зокрема стратегічного планування і маркетингу територій, місцевого економічного розвитку та інвестицій, комунікацій та згуртованості, земельних питань та електронного врядування. До викладання у Школі залучені 12 тренерів – експертів з економічного розвитку, стратегічного планування, моніторингу, фінансів, психології.

Важливим акцентом Школи місцевого місцевого самоврядування проекту DESPRO є якісне впровадження Стратегій розвитку українських громад, і комплексний підхід Школи дає командам-учасницям навички для перегляду, оптимізації та ефективного втілення своїх Стратегій.




Крім того, особливістю Школи у 2019 р. стала співпраця проекту DESPRO із громадською організацією Casers – найбільшою кейс-спільнотою в Україні. Завдяки спільному проекту «Чемпіонат кейсів об’єднаних громад» учасники Школи отримали інструмент для підготовки кейсів від свого імені – команди ОТГ оцінили свої проблеми та виклики, які можна вирішити креативно та інноваційно. Наприкінці І сесії команди ОТГ представили свої кейси, які відтепер завантажені на сторінці Чемпіонату.




Проект DESPRO запрошує молодих фахівців, студентів та експертів до ознайомлення та вирішення кейсів від об’єднаних громад! Усі деталі та вимоги – на сторінці Чемпіонату.

ІІ сесія Школи місцевого самоврядування відбудеться з 26 до 29 листопада 2019 р. у м. Київ. Стежте за новинами проекту на сторінці у Facebook та підписуйтеся на дайджест новин від DESPRO, перейшовши за посиланням!

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~uRSLJ