Новини DESPRO

16:51 | 15.04.2020

Стан та перспективи впровадження законодавчих змін щодо розвитку ринку муніципальних облігацій: онлайн-обговорення

Місцеве самоврядування вже зараз потребує додаткових інструментів для залучення фінансування розвитку інфраструктури та вирішення першочергових соціальних питань! Випуск муніципальних облігацій є одним з таких інструментів. 


Тому 15 квітня проектом DESPRO разом з Громадською професійною спілкою «Українське об’єднання ринків капіталу» UCMA було проведено онлайн-обговорення на тему: "Стан та перспективи впровадження законодавчих змін щодо розвитку ринку муніципальних облігацій". 


93009639_3221597904541095_605488314543243264_o.png


В онлайн-зустрічі взяли участь експерти фінансової галузі, представники Верховної Ради, профільних асоціацій та національної комісії з питань цінних паперів та фондового ринку.


Під час діалогу учасники обговорили головні питання, які стосуються можливості випуску муніципалітетами інфраструктурних та соціальних облігацій, а саме:
✅ Прийняття закону 2284, який надає можливість випуску облігацій місцевих позик представницьким органам місцевого самоврядування
✅ Питання актуальності випусків так званих "коронабондів", які є різновидом соціальних облігацій
✅ Пропозиції з переформатування проекту Закону "Про облігації фондів місцевого розвитку" у проект Закону "Про фонди місцевого розвитку"
✅ Запровадження «револьверного механізму» фінансування розвиткових проектів органами місцевого самоврядування


За результатами зустрічі були прийняті наступні рішення:
✅ подати пропозиції до другого читання законопроекту 2284,
✅ запропонувати Мінрегіону провести спільну онлайн-конференцію щодо можливостей випуску муніципальних облігацій для подолання та упередження негативних соціально-економічних наслідків, пов’язаних з пандемією коронавірусу,
✅  підготувати редакцію проекту Закону "Про фонди місцевого розвитку" на базі законопроекту "Про облігації фондів місцевого розвитку"


Стежте за подальшими новинами на Facebook-сторінці DESPRO!

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~Rtpoj