Новини DESPRO

14:23 | 02.04.2020

Онлайн-обговорення адмінтерустрою субрегіонального рівня відбулися за підтримки DESPRO

Реформу не зупинити, навіть за умов карантину в країні!

За підтримки DESPRO протягом останніх днів відбулася серія онлайн-обговорень на тему формування нового адмінтерустрою субрегіонального рівня.

Обговорення ініційовані Міністерством розвитку гомад та територій та Комітетом державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради України. Участь у діалозі взяли народні депутати, експерти, представники всіх обласних державних адміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.

91257495_3189780694389483_2821088365741342720_o.jpg

«В процесі формування нових районів (округів, повітів, чи як би вони не називалися) важливо пам’ятати, що вони створюються виключно для організації державної виконавчої влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити за послугами: адміністративними, соціальними, медичними та іншими. Усі послуги ми передаємо на рівень спроможних громад. В районах залишаться лише служби, які координуватимуть діяльність державних органів, а отже «їздити в район» вже не буде за чим», - зазначив на початку діалогу заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода.

За результатами цих обговорень обласні державні адміністрації мають підготувати остаточні пропозиції, які ляжуть в основу законопроекту про адміністративно-територіальний устрій субрегіонального рівня.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~4f9zR