Новини DESPRO

10:43 | 10.07.2020

Руда вода: проблеми з наявністю питної води в громадах

"824 села та селища в Україні не мають власної води і користуються привізною. Якщо держава не втрутиться, вони приречені на вимирання. Чотири п’ятих проблемних цих населених пунктів розташовані у Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях. В усіх них води просто немає або її оголосив непридатною до вживання Держспоживстандарт."


Про проблеми з наявністю питної води в громадах, та про те як вони вирішуються читайте у першій частині матеріалу "Руда вода" на порталі Децентралізація.

safe_image.jpegsafe_image (1).jpeg












У другій частині матеріалу читайте про 

- перспективи у села Малосолоного (Миколаївська обл.), де позаминулого року повністю зникла вода в криницях та в артезіанській свердловині?

- як Вакулівська ОТГ Дніпропетровської обл. змогла прокласти 32 км водогонів і подолати проблему відсутності питної води?

- як виявити реальну потребу громад у водогонах і не втратити внаслідок зневоднення 824 населених пункти, у яких живуть 274 тис. жителів?



"Забезпечення безпечної води, санітарно-гігієнічні умови відіграють важливу роль у захисті здоров'я людини під час усіх спалахів інфекційних захворювань, включаючи нинішній спалах COVID-19" (UNICEF, березень 2020 р.)


Експертний погляд на проблему привозної води у деяких селах України читайте у аналітичній записці експерта DESPRO Вячеслава Сороковського за посиланням.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~I03l5