Новини DESPRO

12:32 | 18.06.2021

Успішно завершено менторську програму для жінок-лідерок місцевого самоврядування

У п’ятницю  завершилась тритижнева менторська програма для жінок-лідерок ОМС від проекту DESPRO, до участі у якій приєдналось близько 30 учасниць з усієї України.

 а.png  у.png


Інтеграція гендерного підходу в статути і стратегії - важливий сучасний виклик, з яким зараз стикаються фахівці у багатьох громадах. Задача учасниць програми– навчитися інтегрувати гендерні аспекти в документи громади.

Перша сесія була присвячена знайомству із основними поняттями гендерної політики та інструментами її впровадження на місцевому рівні.

Під час другої сесії учасниці вчилися писати статути, стратегії розвитку громад, зважаючи на політику рівних можливостей жінок і чоловіків. Впродовж третьої сесії програми представниці ОМС опановували навички написання проектних заявок для громад і включення до них гендерної складової. Зокрема, як правильно сформулювати мету, очікувані результати, кількісні та якісні показники досягнення результатів, та здійснювати подальший моніторинг виконання проекту.

 щ.png  д.png


Формат навчання під час програми був максимально інтерактивний. Кожна з учасниць мала можливість спробувати себе в якості фасилітаторки групи, беручи відповідальність за подальшу фінальну презентацію спільних напрацювань.

Отримані навички сприятимуть актуалізації гендерної компоненти у стратегічно-важливих документах місцевого рівня,  посиленню жіночого лідерства на місцях та успіхам жіноцтва в ОМС!
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~p4Eam