Новини DESPRO

15:54 | 11.02.2010

Моніторинговий візит керівництва Швейцарської Агенції із розвитку та співробітництва та проекту DESPRO до Бахчисарайського району АР Крим

 

11 лютого 2010 року відбувся моніторинговий візит керівництва Швейцарської Агенції із розвитку та співробітництва та проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO до Бахчисарайського району АР Крим.
У м. Бахчисарай делегати зустрілися із головою Бахчисарайської  районної державної адміністрації паном Ільмі Умеровим та головою Бахчисарайської районної ради паном Олександром Таряником.
Учасники моніторингового візиту також відвідали села Самохвалове (Севастьянівка), де відбулась зустріч із сільським головою Ігорем Казаковим та громадою села. Вони ознайомилися із ходом реалізації проекту «Підвищення надійності водопостачання в селах Севастьянівка і Самохвалово Бахчисарайського району», мета якого була створити альтернативну, незалежну систему водопостачання за допомогою залучення громадян через будівництво станції другого підйому та шахтного колодязя (каптажа).
Збудована станція дозволила подавати воду громадянам цілодобово при низькому тиску з мережі водопостачання Поштовського житлово-комунального підприємства. Шахтний колодязь, збудований силами громади, дозволить подавати воду жителям сіл з шахтного колодязя у літній період, коли відсутня вода у мережах водопостачання Поштовського житлово-комунального підприємства. Очікується також, що у результаті реалізації проекту у селах підвищиться зайнятість населення завдяки розвитку дрібного фермерського господарства.
Зараз 763 жителі сіл, які проживають у 193 домогосподарствах, мають цілодобове водопостачання. Неможливо переоцінити також соціальний ефект від участі громади у вирішенні своїх проблем на місцевому та районному рівнях, адже тепер вони впевнені у власних силах.
У моніторинговому візиті взяли участь Директор Швейцарської Агенції із розвитку та співробітництва в Україні Мануель Еттер, програмний менеджер Швейцарської Агенції із розвитку та співробітництва Олена Литвиненко, керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець та спеціаліст із децентралізації та соціальної мобілізації DESPRO Вячеслав Сороковський.
 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~YgqoK