Новини DESPRO

18:42 | 06.07.2012

Завершено 4 проекти за підтримки DESPRO у Сумській області – урочисто відкрито водогони

5 липня у селах Салтиков та Красне Конотопського району і 6 липня у селах Борозенка та Глинськ Роменського району введено в експлуатацію новозбудовані водогони.
«Сьогоднішня подія свідчить про те, що, у рамках Програми Президента «Україна для людей», Стратегії «Нова Сумщина-2015» та за підтримки Швейцарсько-українського проекту DESPRO, влада і громадськість разом успішно працюють над покращенням життя мешканців області», – наголосив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Олександр ЦУПРО.

«Будівництво водогонів на Роменщині – яскравий приклад того, як громади змогли згуртуватися, розробити проект, створити обслуговуючий кооператив і за сприяння обласної, районної влади та проекту DESPRO втілити власні ініціативи», – зазначив експерт Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO В’ячеслав КОЗАК.
На будівництво водонапірної башти та водогону довжиною 9 кілометрів у селі Салтикове спрямовано 324,2 тисячі гривень коштів громади, 240 тисяч гривень DESPRO та 160 тисяч гривень районного бюджету. До мережі під’єднано 154 домогосподарства (477 мешканців) та Салтиківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

На 7,5 кілометри водогону в селах Красне, Вишневе та Лебедєве витрачено 335 тисяч гривень коштів громади, 240 тисяч гривень надав DESPRO та 160 тисяч гривень – районний бюджет. Відтепер питна вода надходить до 150 домогосподарств (386 мешканців) та Лебедівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

На 4,9 кілометри водопровідних мереж у селі Борозенки залучено 250 тисяч гривень районного бюджету, 240 тисяч гривень проекту DESPRO та майже 157 тисяч гривень населення. До водопостачання підключено 122 домогосподарства – 100% мешканців села.

На будівництво 24 кілометрів водогону у Глинську витрачено понад 529,3 тисячі гривень коштів населення, 250 тисяч гривень районного бюджету та 240 тисяч гривень проекту DESPRO.

Відтепер питна вода централізовано надходить до 112 дворів (330 жителів) села Борозенка та 218 дворів (916 жителів) села Глинськ.

До водопостачання підключено Борозенківський фельдшерський пункт, Глинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, Глинську сільську лікарську амбулаторію, два багатоповерхових будинки у селі Глинськ.

За словами В’ячеслава Козака, водогін у Глинську став потрійним рекордом DESPRO за обсягом залучених коштів районного бюджету, протяжністю мережі та найбільшим внеском з одного домогосподарства, який склав 6 тисяч гривень, тоді як інші партнерські громади DESPRO збирали з кожного домогосподарства у середньому по 3 тисячі гривень.

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~1ZrQ6