22.07.2013

Триває обговорення Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в регіонах країни

Мінрегіоном, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями, органами місцевого самоврядування та їх асоціаціями, Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Координаційною радою з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, регіональними радами з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування організовано обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, розробленої на виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України.

На сьогодні проведено 26 засідань регіональних рад та понад 8865 інших заходів у 490 районах, у всіх 178 містах обласного та 280 містах районного значення, з них майже у 8 тис. сільських і селищних рад.

У друкованих засобах масової інформації розміщено проект Концепції, місцевими радіо і телебаченням проведено тематичні передачі.

Крім того, опрацьовуються відомості, що надійшли з регіонів про соціально-економічне обстеження існуючих адміністративно-територіальних одиниць базового рівня (по одній у кожному регіоні), попередні розрахунки бюджетних витрат, коштів, необхідних для удосконалення інфраструктури, пов’язаних з можливим об’єднанням територіальних громад; відомості про попередні розрахунки бюджетних витрат, а також коштів, необхідних для державної підтримки співробітництва територіальних громад тощо.

 Інформація Прес-служби Мінрегіонбуду України, 22.07.2013,