Перший заступник Виконавчого директора Асоціації міст України Олександр Слобожан переконаний, що роз'яснення суті децентралізації вже дозволило громадянам позбутися значної частини міфів щодо змін до Конституції та краще усвідомити переваги реформи. 

" /> "Чим більше люди дізнаються про децентралізацію, тим менше можливості у чиновників саботувати реформу", - О.Слобожан
16.10.2015

"Чим більше люди дізнаються про децентралізацію, тим менше можливості у чиновників саботувати реформу", - О.Слобожан

Перший заступник Виконавчого директора Асоціації міст України Олександр Слобожан переконаний, що роз'яснення суті децентралізації вже дозволило громадянам позбутися значної частини міфів щодо змін до Конституції та краще усвідомити переваги реформи. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Київ".

"Можу навести приклад з Одещини, де сільські голови вирішили об'єднатись за своїм власним планом. Проте після того, як селяни на одному з заходів отримали роз'яснення щодо додаткових ресурсів, які може отримати громада, то на сільському сході перед головою поставили пряме питання - мовляв, ти просто хочеш зберегти свою посаду? Тепер громади об'єднуються відповідно до Перспективного плану, затвердженого Облрадою та Урядом, та готуються отримати додаткові надходження. А сільській голова навіть не балотується в цьому населеному пункті", - навів приклад О. Слобожан.

Пропонуємо переглянути повний запис програми за його участі.