29.11.2010

Володимир Яцуба: "Розроблені Мінрегіонбудом законопроекти, що регламентують реалізацію регіональної політики в Україні, допоможуть зупинити занепад сільських територій"

18 листопада 2010 року відбулося засідання колегії Мінрегіонбуду, присвячене розгляду та доопрацюванню низки законопроектів у сфері регіональної політики.
У своєму вступному слові Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба зауважив, що успішне проведення в Україні місцевих виборів дозволяє більш активно зайнятись реалізацією реформ, на важливості яких наголошує Президент України. На підтримку відповідних ініціатив, Мінрегіонбудом підготовлено низку законопроектів, від яких залежать як перспективи реалізації регіональної політики в державі, так і успішність реформаторських кроків в цілому, оскільки відповідні законодавчі ініціативи мають безпосередньо вплинути на якість роботи службовців на місцевому рівні.
Перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Микола Сорока проінформував присутніх про здійснену Мінрегіонбудом роботу та доповів про основні положення проектів законів України «Про основи державної регіональної політики», «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (нова редакція), «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» (нова редакція), «Про державну підтримку об’єднання сільських територіальних громад», «Про адміністративно-територіальний устрій України».
Висловлюючи своє бачення переваг відповідних ініціатив, Володимир Яцуба зазначив, що робота над удосконаленням законопроектів не припиняється. «Впровадження в життя цих законопроектів сприятиме розбудові чіткої вертикалі державної влади і водночас створить нові можливості для вирішення проблем на місцях», – зауважив очільник Мінрегіонбуду.
 
Прес-служба Мінрегіонбуду