Полтавщина хоче потрапити у третю фазу Швейцарсько-українского проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні», який фінансує швейцарський уряд. 

" /> Швейцарсько-українский проект DESPRO на Полтавщині розпочне з інформаційної сесії
31.07.2012

Швейцарсько-українский проект DESPRO на Полтавщині розпочне з інформаційної сесії

Полтавщина хоче потрапити у третю фазу Швейцарсько-українского проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні», який фінансує швейцарський уряд.

Сьогодні голова Полтавської обласної ради зустрівся з керівником спільного проекту Оксаною Гарнець та експертом з підтримки національної політики Проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Мариною Бриль. Зустріч відбулася за ініціативи ОДА з метою реалізації подальших кроків із створення в області середовища для сприятливого соціально-економічного розвитку та підтримки процесів становлення й розвитку самоврядних громадських організацій. Наразі Швейцарсько-український проект DESPRO другу фазу завершує в трьох регіонах України.

«Ми працюємо з проблемою водопостачання в районах. Це невеличкі проекти, які покривають проблему водопостачання кожного окремого села, які базуються або на відновленні тих джерел, які були, або будівництві нових мереж з усіма технічними речами, - зазначила Оксана Гарнець. - Крім того ми розпочали 2 проекти із вирішенням у районному масштабі проблем із твердими побутовими відходами».

За її словами, наразі представники Проекту зустрічаються з керівництвом різних регіонів, аби налагодити зв’язки та знайти майбутніх партнерів.

«Ця зустріч – знак того, що є ще один регіон, де ми зможемо можливо співпрацювати», - наголосила Оксана Гарнець.

Наразі для Полтавщини пообіцяли провести інформаційно-навчальну сесію для голів районних та сільських рад.

«У нас є великий обсяг інформаційно-навчального матеріалу, який би в кожному районі допоміг й без нашої допомоги вирішити ті чи інші проблеми», - зазначила Оксана Гарнець.

Проект DESPRO реалізується у 3 фази: 1 фаза 2007-2009, друга фаза 2010 -2012 та третя фаза 2013-2015 роки. Наразі Проект здійснюється у Вінницькій та Сумській областях, в Автономній Республіці Крим. У кожній області було відібрано по три райони та у кожному районі по декілька сіл. 

Сайт Полтавської обласної ради