Завдячуючи співпраці Волинського ЦППК з Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO) надано примірники посібників: «Розроблення та управління проектами у публічній сфері: європейський вимір для України» та «Стратегічне планування місцевого розвитку». 

" /> Державні гранти муніципальним ініціативникам
27.02.2013

Державні гранти муніципальним ініціативникам

   Всеукраїнський конкурс проектів та програм  розвитку місцевого самоврядування започатковано ще 2002 року за ініціативою учасників муніципального руху. У жовтні того самого року його проведення було оголошено Указом Президента України, ухвалено відповідні урядові рішення. 

  За задумом авторів конкурсу, він має сприяти пробудженню та підтримці місцевих ініціатив щодо пошуку найефективніших шляхів і методів розв'язання конкретних проблем місцевого розвитку. Головна ідея конкурсу полягає в тому, щоб дати можливість органам місцевого самоврядування розв'язати, по-перше, проблеми територіальних громад, які не можуть обійтися без сторонньої фінансової допомоги. По-друге, це плани, реалізація яких сприятиме втіленню в життя місцевих ініціатив і програм соціально-економічного розвитку територій. 
  Центр, як навчальний заклад, теж не стоїть осторонь від цього питання, на чому і наголосили на відкритті тематичного короткострокового семінару, проведеного на замовлення обласної ради та з ініціативи сільських та селищних голів, «Стратегічне планування та управління проектами» Тетяна Литвиненко - директор Центру, Ольга Мойсік - керівник навчально-методичного відділу Центру та Іванна Соха - методист навчально-методичного відділу Центру.  
    
  Учасники семінару протягом трьох днів, з 19 по 21 лютого 2013 року мали можливість працювати зі своїми проектами, отримати практичну допомогу щодо їх написання. Упродовж трьох днів зі слухачами працювали Ірина Прус - заступник начальника відділу з питань бюджету, економічної політики та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради,  Анатолій Банера - заступник директора Волинського регіонального центру з інвестицій та розвитку, Андрій Климок, Богдана Коханюк та Володимир Наконечний - працівники Волинського регіонального центру з інвестицій та розвитку. 
 
Завдячуючи співпраці Волинського ЦППК з Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO) надано примірники посібників: «Розроблення та управління проектами у публічній сфері: європейський вимір для України» та «Стратегічне планування місцевого розвитку». 
 
Практичну цінність для слухачів також мала робота зі «Збірником інформаційно-методичних матеріалів щодо проведення Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування» та «Кращі практики муніципального розвитку в Україні». 
 
На завершення директор Центру Тетяна Литвиненко вручила учасникам семінару сертифікати про підвищення кваліфікації. 

http://www.volyn-cppk.com.ua/news_view.php?id=709