Новини DESPRO

13:54 | 22.08.2013

Електронний курс «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку-3»: підготовка йде «повним ходом»

Ініціатива щодо електронного навчання має на меті не лише власне навчання, але і створення спільноти практиків – започаткування професійного спілкування між представниками органів місцевого самоврядування з різних регіонів України для забезпечення системності процесів створення, аналізу, збереження та поширення інформаційних ресурсів та знань у сфері розвитку місцевого самоврядування.

 Підсумкове анкетування учасників перших двох курсів засвідчило, що 96 % слухачів першого е-курсу і 99 % другого задоволені тим, що взяли участь у зазначеній моделі дистанційного навчання, оцінивши ефективність запропонованих форм навчальної активності (перегляд презентацій, вивчення додаткових матеріалів, обговорення на форумах курсу, виконання індивідуальних завдань, самооцінювання, тощо). 88 % слухачів першого і 97 % другого е-курсів підтвердили, що е-навчання принесло значну користь професійній діяльності, якою вони займаються, 93 % і 94 % слухачів заявили про готовність взяти участь у подібному навчанні наступного року, 81 і 82 % учасників проекту мають бажання продовжити спілкування у спільнотах практик з актуальних питань їх управлінської діяльності.

 Пропозиції учасників перших курсів навчання, тьюторів та експертів було зібрано й проаналізовано, в результаті чого складено план дій стосовно удосконалення курсу «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку-3».  Напередодні третього е-курсу «Управління проектами» перед ініціаторами постає завдання його удосконалення щодо більшої практичної спрямованості, врахування найбільш типових помилок при написанні проектів учасниками навчання, розповсюдження найкращих практик, розвитку та активізації створеної спільноти практиків.

 Додаткового імпульсу й позитиву у спілкуванні учасників другого е-навчання було додано діяльністю групи фасилітаторів з числа активних учасників попереднього циклу навчання. З метою навчання фасилітаторів навичкам ефективної он-лайн комунікації для підвищення ефективності супроводу навчального процесу було організовано семінар-практикум «Ефективна он-лайн комунікація в роботі фасилітатора» для активістів перших двох курсів. Автор тренінгу Наталія Алюшина (кандидат психологічних наук, доц. кафедри державного управління і менеджменту НАДУ) розкрила учасникам різні інтерпретації «фасилітації», вплив он-лайн середовища на поведінку фасилітатора та учасника навчання, стратегії фасилітації, нові моделі і теорії. Значну увагу  було приділено практичному застосуванню і побудові стратегій, пов’язаних із підвищенням ефективності в е-комунікації.

 Запрошуємо до участі у курсі «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку-3»! Курс розпочнеться на початку жовтня, реєстрація буде відкрита на на е-платформі «Спільнота практиків: інновації у місцевому самоврядуванні» (http://mx.despro.org.ua:8081/) 23 вересня 2013 року!

 

 

 

 

 

 

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~qJ492