Новини DESPRO

17:31 | 01.04.2014

Кабмін затвердив концепцію, за якою реформуватиме місцеве самоврядування

Результатом реформ мають стати місцеві вибори вже восени 2015-го Кабінет міністрів України затвердив концепцію реформування місцевого самоврядування. 

Про це сьогодні під час прес-конференції в Києві повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман. 
groysman_34fab.jpg
"Сьогодні прийняли надзвичайно важливе рішення з точки зору політичного сприйняття урядом України змін, які необхідно провести в країні для початку зміни системи влади на місцях", - відзвітував урядовець. 

За його словами, Концепція уряду передбачає, що у 2014 році повинні бути розроблені і прийняті всі необхідні законодавчі зміни, які дозволять вже з наступного року розпочати практичне втілення спрямованої на децентралізацію влади реформи в життя. 

Результатом втілення цих реформ, на думку, міністра стане проведення виборів до місцевих органів влади на новій основі вже восени 2015 року. Одразу після призначення нового Кабінету міністрів на чолі з Арсенієм Яценюком прем'єр-міністр наголосив, що першочерговим завданням уряду є реформа місцевого самоврядування. Він запевнив, що всі нововведення пов’язані з децентралізацією влади в державі будуть передбачені в новій редакції Конституції.
Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~0LXpf