Новини DESPRO

17:21 | 30.09.2014

Натхнення досвідом

30 вересня - 2 жовтня партнери проекту DESPRO із Полтавської області відвідали Конотопський район Сумської області та ознайомилася з передовим досвідом реалізації проектів DESPRO у секторі водопостачання. До складу делегації увійшли представники обласної ради, облдержадміністрації, райдержадміністрацій, а також сільські голови територіальних громад, які успішно пройшли попередній відбір для участі у швейцарсько-українському проекті DESPRO.

До подальшої участі у конкурсі було допущено 10 попередньо відібраних проектів із Гребінківського, Кобеляцького, Лохвицького, Кременчуцького, Чорнухинського та Полтавського районів.

Учасники ознайомчого візиту побували у с.Салтикове та с.Хижки та вивчили досвід впровадження проектів децентралізованої моделі водопостачання DESPRO.

IMG_9066.JPG

«Ми хотіли продемонструвати, що проекти реалізуються в різних умовах. Наприклад, село Хижки, - найвіддаленіше село району, де проживають здебільшого пенсіонери. Це не завадило громаді обєднатися та реалізувати власний проект. Більше того, село достукалось і до районного, і до державного бюджету, отримавши кошти державної субвенції на соціально-економічний розвиток територій», - зазначив спеціаліст з децентралізації та соціальної мобілізації проекту DESPRO Андрій Кавун.

У рамках ознайомчого візиту відбувся інформаційний семінар, на якому були визначені подальші кроки розробки та подачі проектів на конкурс. Для партнерів з Полтавської області цікавим був досвід залучення коштів, планування бюджету, формування тарифів на водопостачання, соціальної мобілізації.

IMG_9083.JPG

Ознайомчий візит здійснювався за підтримки керівництва Конотопського району. «Роль районного рівня в організації подібних проектів є дуже вагомою. Окрім шести проектів, що їх підтримав проект DESPRO, у Конотопському районі було реалізовано ще 11 проектів лише за участі громад та місцевих бюджетів та, звичайно, натхненних досвідом DESPRO», - наголосив Андрій Кавун. 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~xOe2R