Новини DESPRO

16:44 | 06.04.2015

DESPRO та Українська асоціація районних та обласних рад співпрацюють в реалізації проекту «Створення національної мережі відео конференцзв’язку»

1 квітня 2015 року у залі засідань Української асоціації районних та обласних рад відбулася он-лайн відео конференція за участі керівництва асоціації, проекту DESPRO, представників обласних рад та обласних державних адміністрацій. Головною темою обговорення стала співпраця Української асоціації районних та обласних рад зі Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO в рамках Угоди щодо реалізації проекту «Створення національної мережі відео конференцзв’язку». 

 Відеоконференція відбувалася за головування президента Української асоціації районних та обласних рад, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова. «Завдяки національній мережі відео конференцзв'язку відкривається можливість обговорювати законодавчі ініціативи, спрямовані на реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, напрацьовані центральними органами виконавчої влади, народними депутатами та експертним середовищем. Особливої актуальності це набуває у зв’язку з обмеженими термінами опрацювання проектів нормативно-правових актів» — зазначив під час свого виступу голова Секретаріату Асоціації Юрій Андрійчук. 

Також обговорювалося питання нової державної регіональної політики в Україні та можливостей для регіонів. Актуальність цього питання пов’язана з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про засади державної регіональної політики» та необхідністю його практичної реалізації. У цьому питанні заступник керівника проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», експерт з управління регіональним розвитком Юрій Третяк проінформував учасників відео конференції про законодавче забезпечення державної регіональної політики, планування регіонального розвитку на національному та регіональному рівнях та державний фонд регіонального розвитку у 2015, 2016 і подальших роках. Учасники відео конференції висловили побажання частіше проводити такі  заходи з актуальних питань реформування місцевого самоврядування, в тому числі наголосили на актуальності питання реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Підводячи підсумки відео конференції, президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов відзначив про важливість спілкування і донесення до громад положень реформи місцевого самоврядування для її успішної реалізації. Також він зазначив, що буде підготовлено план он-лайн відео-конференцій з термінами та темами їх проведення. Он-лайн конференції будуть синхронізовані з проведенням Асоціацією очних заходів. Переглянути відеоконференцію можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=RlQeSqfDN00


Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~MMk3n