Новини DESPRO

11:29 | 17.12.2015

Проект DESPRO продовжує навчати та консультувати партнерів у процесі впровадження реформ. Семінар для голів об’єднаних територіальних громад зібрав представників партнерських регіонів

16-17 грудня 2015 року, м. Буча

У рамках реалізації пілотних проектів з покращення питного водопостачання на рівні об’єднаних територіальних громад проект DESPRO провів семінар-тренінг Підтримка ініціатив об’єднаних  територіальних громад щодо розробки стратегій водопостачання та програм із модернізації та розвитку системи водопостачання” для голів об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та керівників водоканалів ОТГ з Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Полтавської та Сумської областей. Учасники семінару стали переможці попереднього відбору серед ОТГ зазначених областей з питань співпраці з DESPRO. Також були присутніми представники обласних органів влади, відповідальні за роботу з ОТГ.

Мета семінару –  надати учасникам практичні та теоретичні знання з організації процесу стратегічного та операційного (програмного) планування у сфері розвитку системи водопостачання в об’єднаних територіальних громадах. Під час заходу учасникам було надано пояснення щодо збору інформації із використанням різних джерел - статистичних даних, фахових видань/звітів та опитувань громадської думки.

У рамках семінару відбулася сесія "Об’єднані територіальні громади: новий рівень відповідальності та можливостей для розвитку", під час якої учасникам було представлено нові підходи до ОТГ, напрями співпраці ОТГ з різними гілками влади. 

 Семінар провели:

Вячеслав Козак, експерт з питань децентралізації та соціальної Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

Олена Козлюк, експерт зі стратегічного планування Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, ВГО «Українська асоціація фахівців із залучення інвестицій «ПроІнвест», член мережі фахівців з регіонального розвитку «Регіонет».

 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~kqP6h