Новини DESPRO

16:34 | 24.02.2016

DESPRO успішно втілює 9 проектів щодо водопостачання селян Полтавщини

Унаслідок реалізації дев’яти проектів (на 12 млн грн) доступ до питної води отримають більше 7 тисяч селян Полтавщини. Три проекти вже завершені, а 5 – готові до завершення. Про це, зокрема, йшлося на засідання регіонального наглядового комітету швейцарського-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO за участю першого заступника голови Полтавської ОДА Андрія Пісоцького та заступника голови Олега Пругла.

IMG_0638-768x576.jpg

Вони зазначили про позитивну динаміку 12 об’єднаних громад, які отримали підгрунтя для втілення проектів DESPRO і стратегічне бачення для покращення інфраструктури, вирішення соціальних питань та розбудови своїх територій у рамках реформи децентралізації. Зокрема, Пісоцький акцентував увагу, що треба готувати більш якісні проекти, i зараз співробітники проходять відповідні навчання.

Йшлося також про досвід уже реалізованих проектів та плани на майбутнє щодо співпраці на Полтавщині. 


Вячеслав Сороковський, експерт проекту з питань децентралізації та публічних послуг, розповів про бачення та підходи DESPRO. У більшості випадків, DESPRO фінансує проекти громад до 40%, більше половини коштів складають бюджетні вливання. У Миргородському регіоні нинішній проект фінансується 50/50 на 3 млн грн. DESPRO планують запустити онлайн-курс, що супроводжуватиме громаду від ідеї до реалізацію проекту.

Крім того, є можливість безкоштовно розробляти проектну документацію та отримати субвенції з держбюджету на питне водопостачання сільських районів. Можна в проектах об’єднувати декілька громад.


Новини Полтавщини

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~eBHcD