Новини DESPRO

14:50 | 11.04.2016

Представники DESPRO познайомили українських вчителів з децентралізацією та самоврядуванням

9-10 квітня 2016 в Харкові відбулася наймасштабніша подія в галузі української та світової шкільної освіти – міжнародна (не)конференція  EdCamp. Захід забрав більш ніж 500 вчителів із українських шкіл усіх областей України. Щоб попасти на EdCampкожному вчителю потрібно було аргументовано довести, що він найкращий та найактивніших фахівець в галузі освіти свого регіону.

DSC_2069.jpg

(Не)конференція, так організатори назвали захід у спробі відійти від традиційних форматів, пройшла у максимально інтерактивному форматі. Близько 70 експертів з різних країн спілкувались з представниками української освіти та ділились досвідом успішних ініціатив та проектів.

DSC_2091.jpg

DESPRO взяли участь в EdCamp в якості експертів, які шляхом проведення лекції та відкритих дискусій і обговорень надали освітянам вичерпну інформацію про пріоритети  децентралізації влади та розвитку місцевого самоврядування. Спілкувалась з аудиторією Олена Сас – експерт DESPRO. У ході активної комунікації з Оленою вчителі отримали інформацію про важливість галузі освіти в ході реформи, а також зрозуміли важливість своєї активної ролі у децентралізаційних процесах та налагодженні сучасних ефективних принципів надання якісної освіти учням.

DSC_2179.JPG

Серед експертів, які спілкувались з вчителями, були всесвітньовідомий філософ та педагог Оскар Бреніф’є (Франція), тренерка з ненасильницької комунікації Ева Рамбала (Угорщина), педагог Кім Сівік (США) та інші фахівці світової освітньої спільноти.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~EjIGm