Новини DESPRO

14:20 | 01.11.2017

Нові знання та сучасні практики управління проектами місцевого розвитку

1 листопада, у всьому світі відзначають професійне свято проектних менеджерів – Міжнародний день проектного менеджера. 

Проект DESPRO вітає сьогодні 216 учасників, які успішно завершили навчання за програмою найпопулярнішого е-курсу Спільноти практик місцевого розвитку “Управління проектами місцевого розвитку-7»

Ми всі разом зробили ще один крок у напрямку реалізації проектів для розвитку наших громад по всій Україні! 

 Рейтинг ТОП 10 учасників е-курсу УП-7: 

  1. Мар'яна Івахів, Пустомити, Львівська обл. - 96,7
  2. Руслан Марченко, Охтирка, Сумська обл.- 96,5
  3. Григорій Барам, Городниця, Житомирська обл.- 96,4
  4. Ілона Шеманська, Летичів, Хмельницька обл.- 94,5
  5. Надія Яшина, Закарпатська обл.- 93,3
  6. Михайло Кожушний, Дашів, Вінницька обл.- 93,2
  7. Лариса Кочур, Пирятин, Полтавська обл.- 92,3
  8. Нінель Криворучко, Запоріжжя- 92,1
  9. Ольга Кузьмук, Луцьк, Волинська обл.- 92,1
  10. Олексій Рябоконь, Пирятин, Полтавська обл.-92 

Особливістю е-курсу є Практикум «Взаємооцінювання», під час якого учасники змогли розвинути складові компетентності у сфері управління проектами місцевого розвитку:

  • здатність виявляти потреби місцевого розвитку, знаходити проектне рішення для реалізації стратегії розвитку громади, формулювати основні складові концепції проекту, зокрема, визначати призначення, мету, продукт, очікувані результати, ідентифікувати заінтересовані сторони проекту, визначати основні види діяльності за проектом та етапи реалізації проекту, необхідні ресурси, ризики та фактори забезпечення сталості результатів проекту;
  • здатність здійснювати результативну комунікацію у віртуальному середовищі із колегами-практиками та експертами;
  • здатність до оцінювання змісту елементів концепції проектів місцевого розвитку та надання рекомендацій щодо їх удосконалення.

Всього було подано 226 концепцій на Взаємооцінювання, дуже різноманітних, цікавих та важливих проектів місцевого розвитку. 1 учасник - Ірина Мудра - отримала від колег максимум - 24 бали - за свою концепцію. 86 учасників "голосно" заявили про себе як експертів, отримавши максимальний бал 16 від т'юторів за оцінювання концепцій колег.

Піки активності у статистиці е-курсу відображають основні дати Практикуму «Взаємооцінювання», інші навчальні активності (тестування, форуми) учасники мали можливість виконувати у зручний для себе час.

1_statistics.png

Особливістю е-курсів Спільноти практик є завдання активізації горизонтальної комунікації поміж учасниками та експертами. Загалом 102 учасники е-курсу УП-7 отримали відзнаку «За відкритість до спілкування»!

2_forums.jpg

Команда організаторів вдячна всім учасникам! Ми працювали для Вас! 

А ось і деякі відгуки від учасників за результатами навчання: 

Курс "УП-7" найкраща платформа для взаємодії, спілкування з учасниками з різних регіонів України. Команда Спільноти відкриває для нас нові можливості генерації та реалізаціії власних ідей, а концепції проектів, що створюються і оцінюються, виступаючи як в ролі експерта, так і в ролі учня - стають інструментом активізації місцевого розвитку. 

Олег Квас, смт. Володимирець (Рівненська область) 

Ось і фінішна пряма нашого навчання на е-платформі...Одночасно відчуваю радість та смуток... Хочу висловити велику подяку всім т'юторам, експертам, фасилітаторам Спільноти за те, що надаєте таку унікальну можливість навчатися, відкривати для себе нове, вдосконалювати свої професійні та комунікативні навички. Це - безцінний досвід. Після навчання - я повернуся до своєї діяльності з певним розумінням того, що таке "правильний проект" , як його розробити та де знайти кошти на фінансування. А так як сьогодні професійне свято - День проектного менеджера, мої привітання всім колегам. Бажаю нових креативних ідей, натхнення та ентузіазму! 

Юлія Толчинська, Зеленодольськ (Дніпропетровська область ) 

Раніше до навчання я комплексувала, що не можу розробити "Стратегію розвитку громади" як у всіх. Після навчання я зрозуміла - не має однакових громад, у кожній громаді крім загального, є щось своє, якась " ізюминка" повинна бути в стратегії. Я тепер зможу доказати чиновникам свою правоту. І коли почую в казначействі "Що ви сочіняєте? Перепишіть у Б..........ській раді у них правильно! " Я гордо відповім: У нас правильно! Пропоную пройти навчання на курсі УП-8! Дуже дякую за навчання! До нових зустрічей!!! 

Людмила Оксанчук, с. Гриньки (Полтавська область ) 

Надзвичайно вдячна всім організаторам, т'юторам, експертам, фасилітаторам та учасникам цього курсу за спілкування, обмін досвідом, можливість здобути нові практичні навички у створенні успішного проекту! Буду тепер рухатися впевненіше до втілення в життя задумів по розвитку нашої громади! Чудово, що ми є активні, небайдужі, оптимістичні, прагнемо змін на краще в нашій країні та вперто йдемо до своєї мети, не зважаючи на труднощі! Все буде добре! 

Анна Смоловик, Харків 

Проведення Курсу УП-7 від Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, стало можливим завдячуючи зусиллям багатьох-багатьох людей: швейцарських та українських партнерів, працівників і волонтерів цього Проекту. Хочу подякувати їм усім за час, енергію, знання і дух, який вони вклали в Проект, і який ми відчули. Дякую також численним добровольцям-учасникам , чиїми життєвими прикладами, особистим досвідом, відчуттям і враженнями я скористався під час курсу. ДЯКУЮ УСІМ! 

Юрій Потрогош м. Хуст (Закарпатська область) 

Спілкування в спільноті практик - це сила! Нові знання, нова інформація, нові контакти, які потім запроваджуємо у роботі! Під час спілкування висловлювали свої думки, ідеї. А потім, розвивали їх. Досвід інших - це цікаво і пізнавально! 

Наталія Озерянська, Трикрати (Миколаївська область) 

Спасибі всім учасникам спільноти и і тюторам та експертам за змістовне навчання на платформі! А головне, це обмін вже напрацьованим досвідом учасників. Дякую, що ділилися своїми наробками, інструкціями, проектами. Бажаю всім учасникам, щоб ті напрацьовані знання, які ми отримали, втілили в життя і принесли користь своїй громаді! до зустрічі на наступних курсах! 

Юрій Борисенко, Павлоград (Дніпропетровська область) 

Дякую усім за надану можливість отримати нові знання та спілкування! Матеріали курсу особисто для мене дуже цінні. Формат навчання - дуже вдалий і дозволяє поєднати теорію з практикою. Бажаю успіхів, наснаги та чекаю нової "зустрічі"! 

Юлія Попова, м. Полтава 

Від DESPRO навчання управлінням проектами 

Новітнє звучання зі значними аспектами! 

Т'юторам, експертам, фасилітаторам 

Велика подяка організаторам! 

Це досвід безцінний, це вдосконалення, 

Це виклик до перемоги та схвалення! 

Зі Святом! Нагодою користуючись 

Дякую всім! До нової зустрічі! 

Нінель Криворучко, м. Запоріжжя

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~9Ygso