Новини DESPRO

10:29 | 21.01.2019

Успішна територіальна громада: будуємо разом. Новий посібник від DESPRO

Відтепер у бібліотеці сайту DESPRO можна завантажити посібник «Успішна територіальна громада: будуємо разом» - спільний доробок експертів Марини Бриль, Олександра Врублевського, Ольги Данчевої, Айдера Сеїтосманова та Ельведіна Чубарова.



У посібнику розглядаються актуальні питання процесу децентралізації, зокрема, даються теоретичні обґрунтування та практичні рекомендації щодо об’єднання територіальних громад. Аналізуються історичні традиції і сьогодення України як незалежної держави (Магдебурзьке право; козацьке самоврядування; імперська модернізація; нищівна радянська централізація). Висвітлюються права спроможної територіальної громади, наводяться правові акти, що унормовують цей процес. Характеризується специфіка створення об’єднаної територіальної громади, вплив локальної ідентичності на формування згуртованості. Розглядається питання підвищення рівня довіри між владою і громадою, розкривається процес стратегічного планування як основи сталого розвитку територій.

Посібник призначений для представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, а також для громадських активістів, членів ініціативних груп та студентів, які вивчають процеси децентралізації.

Друковану версію посібника можна отримати безкоштовно на подіях DESPRO. Щоб залишатися в курсі майбутніх подій та новин проекту - підписуйтеся на сторінку DESPRO у мережі Facebook.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~hnvAn