Новини DESPRO

09:01 | 10.06.2020

Рівний доступ до води для усіх: чи залишиться поза увагою Уряду населення, яке користується привізною водою? Аналітичний огляд Вячеслава Сороковського


Від привізної води до централізованого водопостачання: для частки мешканців сіл України цей перехід досі не пройдено.

У 2015 р. Україна взяла на себе зобов'язання виконувати глобальний порядок денний щодо Цілей сталого розвитку. Ціль 6 прагне досягти до 2030 року всеохоплюючого та рівного доступу до безпечної та економічно доступної питної води для усіх.

Тим часом наразі, згідно з Національною доповіддю про якість питної води та стан питного водопостачання за 2018 рік, централізоване водопостачання охоплює понад 99% міст та лише 30% сіл. Тож доступ до сталого та безпечного водопостачання залишається проблематичним для багатьох українців.

У аналітичному огляді «Рівний доступ до води для усіх: чи залишиться поза увагою Уряду населення, яке користується привізною водою?» експерт проекту DESPRO Вячеслав Сороковський окреслює ситуацію, яка склалася для частини українців, які не мають централізованого водопостачання та користуються привізною водою. Також експерт оглядає уже здійснені кроки та стратегії Уряду та міністерств та ставить відкрите питання: чи варто очікувати на нові якісні зміни у реалізації цього компоненту водної політики?


Аналітичний огляд опубліковано у бібліотеці сайту DESPRO.

"Забезпечення безпечної води, санітарно-гігієнічні умови відіграють важливу роль у захисті здоров'я людини під час усіх спалахів інфекційних захворювань, включаючи нинішній спалах COVID-19" (UNICEF, березень 2020 р.)




Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~8OHKo