Новини DESPRO

10:09 | 15.09.2022

ГО "ДЕСПРО" реалізує проєкт "Енергозабезпечення громад – SOS"

У межах даного проєкту, за підтримки ГО "ДЕСПРО", Есманьська, Шалигинська, Ямпільська, Боромлянська, Краснопільська, Білопільська, Новослобідська територіальні громади Сумської області, Тупичівська, Київська, Корюківська, Холминська, Сосницька, Крутівська територіальні громади Чернігівської області, Дмитрівська, Гірська, Петрівська територіальні громади Київської області (всього 16 громад), які постраждали від російської агресії та навіть сьогодні піддаються ворожим обстрілам, отримають 20 сучасних автономних сонячних електростанцій. Кожна станція має такі показники: 170 Вт з інвертором напруги 12/220В потужністю до 800 VA з чистим синусом та акумулятором на 65 Ач.

Дане обладнання дозволить, у разі аварійного відключення мережевого електропостачання, забезпечити електроживленням невеликий ФАП, будинок сільської ради або інший об’єкт критичної інфраструктури сільського населеного пункту.

Така допомога стала можливою завдяки ініціативі, яка підтримується в рамках проєкту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~eYXvV